In lumea celor care schimba destine

Cartea a fost baza unei culturi, indiferent de aspectele geopolitice, de ideile vremii sau de anul in care ne-am nascut. Si atunci, ca si acum, paginile citite te poate purta intr-o lume in care sa te pierzi sau sa te regasesti cu adevarat.

In lumea celor care schimba destine

Copilaria incepe cu descoperirea unor aventuri, in care eroul preferat te poarta prin aventuri fantastice. Esti alaturi de el pana la final. Te bucuri cand reuseste sa treaca peste obstacole, plangi alturi de el cand cade, simti emotia sau emaptizezi intr-un mod special fara sa realizezi ca, acolo, intre filele acelei carti esti Tu!

Cu fiecare pagina parcursa, cu fiecare capitol, aventura aceea parca te cuprinde mai mult, mai profund. La final, esti acelasi TU, cu o bucatica din tine mai bun, pentru ca, povestea aceea te-a „modelat” intr-o anumita directie.

Cu fiecare carte citita te transformi intr-o alta persoana. Nu pentru ca te-ai regasit in paginile acelei carti intr-un mod special, ci pentru ca dincolo de povestea in sine, transformarea ta vine prin forta cuvintelor scrise.

Inveti, te schimbi, te ajustezi si o iei de la capat. Mereu esti acelasi TU, dar de fiecare data constrans de realitatea aceea . Esti mai bun sau mai intelept, te analizezi prin prisma obiceiurilor unor personaje cu care faci legaturi sau chiar prietenii imaginare.

Sunt cartile cele care schimba destine?!

Inchide ochii si gandeste-te la cartea preferata. Nu-i asa ca-ti amintesti fosnetul paginilor?! Nu-i asa ca simti mirosul acela de cerneala si dintr-o data toate sentimentele pe care le-ai trait atunci sunt la fel de prezente?!

Timpurile s-au schimbat. Oamenii sunt din ce in ce mai grabiti si uita sa se bucure de momentele petrecute in preajma cartilor.

Uneori suntem prea comozi sau prea obositi. Alteori suntem avizi sa aflam totul cat mai rapid. Uitam sa ne savuram momentele de liniste, de fericire, de sentimentele acelea pe care le aveam atunci cand ne luam in brate cartea preferata.

Si totusi, cartea in sine, schimba destine. Este cea care te face sa privesti acelasi lucru dintr-un alt unghi. Sa vezi ceea ce era exact in fata ta demult.

De cele mai multe ori de amintim de cartea preferata atunci cand ne facem bagajul in graba pentru a pleca in vacanta.

Chiar si vacantele de cele mai multe ori le petrecem in graba. Ne luam o gramada de lucruri inutile, avem senzatia ca avem nevoie de prea multe lucuri din care folosim mai putin de jumatate. Si cartea?!

Bagajul este prea mare, prea greu, prea…dar cartea aceea te intriga si te cheama prin toate acele cuvinte necitite.

In lumea celor care schimba destine

Am copilarit cu multe dintre cartile de la Editura NICULESCU. Cu unele am rezonat, la altele am plans, din toate am invatat ceva in plus. Aici este lumea celor care schimba destine.

Pentru mine cartile de dezvoltare personala au fost definitorii. M-au facut sa vad dincolo de mine, m-au facut sa privesc cu atentie la ceea ce nu stiam ca pot face.

In „Puterea gandului” Milton Cameron spunea:

„Stiati ca aveti puterea de-a va transforma viata daca ganditi pozitiv? Aceasta putere exista in voi insiva! Trebuie doar sa o folositi pentru a va ajuta sa gasiti linistea interioara, sanatatea, fericirea si nu numai”.

Nu mai avem timp sa citim? Cine ne defineste pe noi? Cine ne calculeaza timpul?!

In lumea celor care schimba destine avem doar un singur bilet-dus! Putem face aceasta calatorie chiar si atunci cand timpul ne este potrivnic.

Chiar daca acea carte tiparita nu poate fi in bagajul nostru de vacanta, varianta audiobook sau e-book, reprezinta o alternativa pentru a nu renunta la ceea ce ne transforma, ne cizeleaza, ne face putin mai buni.

Indiferent de alegerea facuta, nu renunta la ceea ce-ti place. Timpul mai poate astepta!

Eu am ramas prinsa intre filele povestilor necitite, a aventurilor nedescoperite, in lumea celor care schimba destine la  Editura NICULESCU.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2022.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Cartile chiar schimba destine, pentru ca oricine ai fi si orice ai face, iti dau aripi si curaj sa zbori.

 2. Răspunde

  mie imi plac cel mai mult cartile in format fizic, nu ma pot adapta la cele digitale

 3. Răspunde

  Cu siguranță cărțile au puterea de a schimba destine. Mai ales dacă dai peste cele potrivite. Mulțumesc pentru recomandarile minunate!

 4. Răspunde

  Nu stiu ce m-as face fara carti, le ador!

 5. Răspunde

  In ultimul timp m-a prins si pe mine valul cititorilor de ebook-uri si acum marjoritar aleg sa citesc astfel.

 6. Răspunde

  Citesc carti de foarte multi ani si chiar m-au schimbat. Sunt situatii cand o carte poate face o schimbare majora in viata cuiva!!

 7. Răspunde

  Si eu prefer sa citesc o carte in format fizic desi niciodata nu reusesc sa citesc atat cat mi-as dori

Leave a Reply

Lasă un răspuns