Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale

Sunt o mare amatoare de uleiuri, creme si unguente din plante medicinale pe care incerc sa mi le pregatesc singura. De aceea, cand am descorperit o carte la Libris.ro cu aceasta denumire am comandat-o fara ezitare.

Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale

Cartea: „Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale

Autor: Rudi Beiser

Numar pagini: 160

Cartea face parte din colectia:Terapii alternative

Cartea”Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale” este dedicata incepatorilor in aceasta tehnica de preparare a produselor naturale in casa, fiind structurata pe capitole cu aspect general initial, pentru ca mai apoi sa faca referire la diferite afectiuni.

Astfel, daca la inceput sunt explicate tehnicile de preparare a unui ulei prin extractie la cald sau „extractia fierbinte”pe aragaz, ulterior, autorul  ne invata cum sa preparam diferite tipuri de unguentesau balsamuri.

Balsamul este diferit de unguent, prin faptul ca au in compozitie si agenti de ingrosare.

Reteta de baza a unui balsam este explicata la inceput ca si „baza”, pentru ca mai apoi, fiecare sa-si poata personalzia propriul preparat.

Chiar daca sunteti sau nu cultivatori de plante medicinale puteti realiza singuri astfel de preparate, apeland la ceaiurile vrac care se vand in piata sau plafar.

Cred ca cel mai simplu preparat este tinctura din plante. Ca si pont pe care vi-l pot da, dupa multele preparare: pastrati-le in sticlute inchise la culoare!

Eu iubesc plantele medicinale si am o intreaga colectie de care am grija vara. Din unele prepar uleiuri, din altele tincturi, ceaiuri sau chiar si creme, ori balsamuri.

La uleiul macerat este singura diferenta si la uleiul eteric adaugat la final intre balsamurile pe care le puteti preapara singuri in casa.

Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale

Extractul uleios se poate prepara foarte simplu, avand la baza uleiul vostru preferat si planta medicinala.Din acest ulei puteti ulterior sa pregatiti o crema emolienta de maini, asa cum este si acest unguent cu galbenele care foloseste doar florile uscate, extractul uleios si untura de porc.

Daca sunteti pasionati de produsele naturale, cartea:” Uleiuri, creme si unguente din plante medicinale” o gasiti pe Libirs.ro.

Sunt usor de preparat si sunteti convisi ca in produsul respectiv nu s-au adaugat aditivi sau substante chimice care ar putea dauna pielii voastre.

Va pregatiti in casa uleiuri, creme si unguente din plante?

 

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Prefer și eu naturist pe cât s epoate, am în casa multe variante De unguente.

  2. Răspunde

    Pe latura asta nu am cunoștințe absolut deloc. Mi-ar fi utila o astfel de carte

  3. Răspunde

    Mi-ar placea sa am timp si rabdare sa imi fac niste creme in casa.

Leave a Reply

Lasă un răspuns