Paste Baneasa pentru gustul de acasa

Fericirea vine din lucruri simple! Noi, oamenii, realizam deseori ca alaturi de familie suntem cei mai fericiti si mai impliniti. Ne strangem in jurul mesei si povestim lucruri marunte, impartasim emotii, lacrimi, fericire sau intamplari firesti. Suntem parte dintr-o poveste care conteaza in primul rand pentru familia noastra. In toate aceste evenimente, gustul de acasa este regasit la fiecare masa, pentru ca acest lucru ne defineste.

Paste Baneasa pentru gustul de acasa

Indiferent de combinatia pe care o alegem, cand spunem paste, raspunsul este acelasi, la unison, in toata familia.

Copilaria mea a fost in jurul pastelor cu lapte, insa a fetitei mele a fost in jurul pastelor cu sos tomat. Este si acum un mod simplu si rapid de-a realiza o cina cu care nu avem cum sa dam gres: paste cu sos de rosii.

Indiferent de forma pastelor, gustul si aroma lor in sosul de rosii facut cu busuioc din gradina noastra, ramane unic.

Bunica facea un sos proaspat de rosii si taitei de casa pentru ca atunci nu aveam Paste Baneasa. Mama face acelasi suc de rosii ca si bunica, iar prima mancare pe care a invatat s-o gateasca fetita mea a fost: „paste cu sos rosu”.

Sau cum spune ea mereu:”paste – mai simplu si mai gustos nu exista!”

De aceea, astazi, am pregatit o cina rapida in care se simte Gustul Baneasa.

Pentru reteta de astazi avem nevoie de:

♥ Paste Baneasa: Rigate, Farfalle grau dur Baneasa, Fusilli sau chiar Tagliatelle grau dur Baneasa

♥ ceapa si usturoi

♥ ulei

♥ suc de rosii pregatit in casa dupa reteta bunicii

♥ un praf de sare

♥ un strop de iubire si putina fantezie pentru decor

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta timpului de preparare. Pe fiecare punga de Paste Baneasa este specificat timpul de fierbere, astfel incat reteta sa iasa perfect de la prima utilizare.

Eu am ales pentru reteta de astazi Paste Baneasa Farfalle care se fierb timp de opt minute.

Pastele se pun in apa clocotita cu sare, timp in care pregatim sosul fermecat. Pe cat de simplu si de usor se pregatesc aceste paste cu sos de rosii, pe atat este de gustoasa si de satioasa masa, mai ales acum in perioada Postului.

Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul in putin ulei, pentru ca mai apoi sa adaugam sucul de rosii. Lasam la foc mic pana fierb si pastele intr-un vas separat, timp in care ne invaluim in amintirile copilariei de la gura sobei, simtind in nari mirosul de usturoi proaspat si vocea blanda a bunicii.

Secretul acestor paste sta in calitatea materiei prime. Graul dur pastreaza intacte aceste paste in timpul fierberii, care-si pastreaza forma si culoarea, fara sa se lipeasca intre ele.

V-am convins?

Gateste cu Baneasa pentru gustul de acasa!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Cred că fiecare are o rețetă ”salvatoare” cu paste.
    eu am descoperit una care mi-a plăcut foarte mult și o fac pentru gustul ei, dar și pentru că îmi amintește de vacanță.

  2. Răspunde

    Imi place ca au o varietate atat de mare.

  3. Răspunde

    Pastele Baneasa sunt in topul preferintelor mele, iar fetele mele imi cer des paste. Varianta cu Pesto este top si eu ma bucur ca se fac foarte rapid

Leave a Reply

Lasă un răspuns