Interviu-monolog sau profil de calator nebun

Cred ca m-am nascut cumva intre doua drumuri pentru ca mereu valiza mea este „la usa” pregatita sa plec intr-o noua aventura.

Nu am tinut niciodata cont de anotimp, de temperauri extreme si nici de reguli. De fapt mai mereu mi-am facut propriile mele reguli atunci cand era vorba sa plecam. Nu stiu daca sa le numesc vacante, aventuri sau excursii pentru ca asa sunt eu, mereu pe drum.

Interviu-monolog sau profil de calator nebun

Astazi va ofer un „interviu”- monolog.

Sunt EU, acel calator nebun, care iubeste muntele si marea, padurea linistita, cascada involburata, prapastia adanca sau muntele de zapada. Sunt EU,  cea care isi etaleaza pantofii cu toc intr-un hotel maiestos in aceeasi zi in care rucsacul si bocancii mi-au tinut companie pe carari neumblate.

Nu stiu daca m-am nascut asa, sau pur si simplu am devenit. Stiu insa ca a „trebuit” sa ma perfectionez in aranjatul valizelor sau a rucsacului, in organizarea lucurilor, a jucariilor si a aventurilor pentru ca eram singurul „capitan” al vacantelor.

Din pasiunea mea pentru calatorii am inspirat prieteni (reali sau virtuali), rude sau necunoscuti, am venit cu idei sau sfaturi, am cautat sa fiu acel calator nebun care  sa fie conectat intre virtual si real.

Hai-hui prin tara mea sau capitan de distractie

Cand plec?!

Mereu cand am ocazia! Si am ocazia destul de des pentru ca mi se face un dor de duca de zici ca altfel s-ar defecta GPS-ul de la masina. Minivacantele de weekend sunt cele mai frecvente, dar le savurez din plin.

Trebuie sa recunosoc ca amplasarea mea geografica imi permite sa ajung la mare in doar  trei ore si la munte in doar o ora, astfel ca weekendurile nu le pot petrece prea des acasa.

Multi dintre voi, care ma cititi, mi-ati cerut sa va detaliez locuri, obiceiuri, traditii, aventuri sau drumuri nestiute, ori locatii deosebite. Asa am deschis de fapt acest blog. Cu gandul la voi.

Sunt un capitan de distractie si un sejur la mare pentru mine inseamna uneori o zi, alteori o saptamana. Nu m-am impiedicat niciodata de ideea ca trebuie sa-mi iau un „bilet de vacanta” (desi am mai facut si asa). Am facut traseul si am plecat la drum.

Am cautat cetati ascunse, castele si  locuri greu accesibile, dar am iubit marea si am simtit mereu ca m-a chemat la ea cu fiecare fir de nisip, cu fiecare adiere de vant, cu fiecare val.

Sezonul estival incepe in luna mai

Pentru mine, luna mai este cea care da startul la plaja, nisip si pescarusi. Este luna in care avem o dubla aniversare in familie, fetita mea fiind nascuta in aceeasi zi cu taticul ei si de aceea in fiecare an suntem plecati la mare.

Stiu ca apa este prea rece in luna mai si de aceea caut un hotel cu piscina. Dar nimic nu se compara cu briza marii, cu adierea vantului prin pletele fetitei mele sau cu tipatul pescarusilor. Sentimentul acesta il simti doar la malul marii, indiferent de anotimp.

Si pentru ca m-ati intrebat unde voi fi anul acesta cand se da startul la sezonul estival trebuie sa va marturisesc ca am ales Hotel Miorita Neptun.

Stiu ca o sa fiti surprinsi de alegerea mea, dar trebuie sa va marturisesc ca am facut aceasta alegere  pentru ca in 2018 intregul hotel a fost redeschis dupa o modernizare deosebita.

 Si pentru ca mereu va ofer detalii…

  • 93 camere superioare, modernizate integral
  • 233 camere – categoria 3* standard renovate și mobilier recondiționat
  • 20 de camere la parter renovate

  • Draperii, mobilier, mocheta si saltele noi,  bai reconditionate si minibar in fiecare camera, cu toata atentia la detalii, pentru ca toti cei care ajung la Hotel Miorita sa simta ca indiferent cate nopti ar petrece aici, au facut alegerea perfecta pentru un sejur la Neptun.

Un calator nebun indragostit de mare, de aventura, de liniste, de haos, de toate la un loc. Acesta sunt eu!

Nota …”Calatoritul te lasa fara cuvinte, iar ulterior te transforma intr-un povestitor” Ibn Battuta

Nota…fotografii din arhiva personala si ale hotelului Miorita din Neptun

Articol scris pentru cititorii mei in mod deosebit si pentru Spring SuperBlog 2019, in mod special.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns