Manastirea Ciuflea din Chisinau

Manastirea Ciuflea sau Sfantul Mare Mucenic Tiron a fost o manastire de calugarite, astazi un ” monument de arhitectura deosebita”!

Manastirea Ciuflea a fost construita in 1864-1858 de fratii Teodor si Anastasie Ciufli – in partea de sud a naosului se afla in prezent mormintele acestora.

Constructia acesteia este in stil bizantin cu influente rusesti (cupolele sub forma de ceapa sunt caracteristice acstui stil).

Aceastea Manastire este un „monument de arhitectura de importanta nationala inclusa in Registrul monumentelor de istorie si cultura a municipiului Chisinau”

Ca si localizare – in Piata Marii Adunari Nationale, pe stada Ciuflea.

Cele 9 cupole aurite ale acestei manastiri se zaresc din departare parca indemnandu-te sa-i treci pragul.

  

Manastirea Ciuflea – un loc aparte!

Aici sunt moastele Sf.M Mc.Teodor Tiron, Sf.Preacuviosi Parinti de la Lavra Kievo-Pecerska, Sf.Trei ierarhi, Sf.Mc.Gheorghe si Dimitrie si Icoana Maicii Domnului („Grabnicascultatoare”)

  

In 2004 la Manastirea ciuflea a fost adus un Chivot aurit unde sunt pastrate 30 de particele din aceste moaste – expuse in prezent in naosul manastirii.

 

Citeste si despre alte locuri pe care le poti vizita in Chisinau!

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns