Rasnov – Dino Parc si o pestera

Dino Parc era de cateva luni pe lista noastra  de vizite. Probabil am ezitat datorita aglomeratiei (in orice sezon) a drumului pe care-l aveam de parcurs pana in Rasnov.

Traseul Ploiesti-Campina se continua cu Sinaia – Azuga (un drum relativ scurt, dar care e se parcurge de obicei cu viteza a doua datorita aglomeratiei de pe sosea).

Dar pentru ca mi-am dorit un week-end departe de agitatia orasului si pentru ca voiam sa pun o „pauza in programul zilnic” am plecat la Rasnov.

  

Orasul este linistit, aer curat, seri cu senzatia de „pustietate” care „iti incarca bateriile” daca ai o activitate cu mult stres (ca a mea).

Fiind in extrasezon noi nu am intrat in contact cu aglomeratia despre care s-au plans alti turisti.

Hotelul nostru era exact langa telecabina cu care am urcat in Cetate (si nici la cozi sau parcari nu ne-am poticnit), astfel incat ne-am putut plimba linistiti printre dinozauri.

 

Dino Parc este locul unde orice copil se joaca in aer liber!

Machetele, realizate din fibra de sticla, au fiecare placuta atasata cu denumirea exponatului (atat in limba romana, cat si in engleza si germana).

Intreg traseul este marcat (in cazul in care iti imaginezi ca te veipierde prin padure).

Atractia din Dino Parc este cu siguranta Vulcanul care parca erupe la fiecare 20 de minute.O platforma din lemn vibreaza in momentul in care vulcanul erupe, astfel incat iti creeaza senzatia unei realitati.

 

Parcul avea o multime de locuri de catarat, urcat si alte astfel de activitati pe care cei mici le iubesc, insa noi nu le-am incercat pentru ca pe jos era o zapada semiinghetata. Am compensat cu un scor bun la camera de lasere (intrarea se plateste separat 10 lei).

 

 

La acel Papazaur nu am intrat pentru ca scopul nostru nu a fost sa mancam, ci sa ne plimbam in aer liber.

 

Diplodocus este cel mai mare dintre toti dinozaurii din parc. Cu greu am reusit sa-l fotografiem.

Am fost sa vedem si filmul 9D, care a reprezentat o experienta foarte frumoasa (atat pentru noi adultii, cat si pentru pitica noastra) chiar daca a durat doar 10 minute.

 

Noua ne-a placut Dino Parc si ne-am promis ca vom revenii si vara pentru a sta acolo intreaga zi!

  

 

Spre seara am pornit  sa vizitam si Pestera Valea Cetatii.

 

Pestera Valea Cetatii (15 lei intrarea) este putin „ascunsa” in padure. Drumul pana la pestera a fost de urcare. Mie, personal, mi s-a parut mai lung drumul pana la pestera(din sosea unde lasasem masina in parcare) decat vizita in sine.

 

Am avut ghid care ne-a povestit despre acele locuri minunate. Intreaga vizita dureaza 25-30 de minute. Am aflat ca vara se tin concerte de jazz in Sala Mare, care are o acustica speciala.

Pentru noi a fost un week-end de poveste!

Merita sa faci un popas la Rasnov, char si pentru 2 zile, in week-end asa cum am fost noi!

Un loc de poveste a fost si vizita Castelului Godollo despre care ti-am 
povestit aici!

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns