Livada – proiectare si ingrijire

Vreau sa ma gandesc la primavara, la zumzetul albinelor printre pomii infloriti si al soare. Deja mi-e dor de acele zile in care livada mea infloreste si de tot ce inseamna primavara cu adevarat.

Livada – proiectare si ingrijire

Pentru ca imi doresc sa cunosc mai multe informatii despre pomii plantati in livada, dar si despre cei care vor urma, m-am gandit ca este momentul sa aprofundez notiunile pe care le-am tot acumulat de-a lungul anilor.

Cartea: „Livada – proiectare si ingrijire

Editura Casa

Numar pagini:80

O carte cu foi lucioase si multe informatii utile, cu fotografii expresive.

Cartea vine cu informatii utile despre proiectarea efectiva a unei livezi; cum sa cultivam anumite specii de pomi, cum sa asociem in aceeasi livada mai multe specii, dar si locul cel mai potrivit pentru plantarea acestora.

Cred ca primavara este cel mai potrivit moment pentru a rasfoii astfel de carti. Urmeaza o perioada incarcata in livada si sfaturi pentru a fi cat mai eficienti avem nevoie.

Pentru ca de modul in care asociem intr-o livada pomii depinde foarte mult rodul acestora din toamna.

In primavara ne axam pe plantare, cresterea puietului si altoirea sa, pentru ca mai apoi sa fim atenti la protectia plantelor si la administarea de ingrasaminte si udare.

Eu mi-am format un principiu de- palnta in fiecare an pomi. Si avem nevoie de informatii legate de modul in care acestia se ingrijesc.

La unele specii din livada deja am rod, altele urmeaza. Insa cea mai placuta si mai relaxanta zi este cea in care gradina infloreste si zumzetul albienlor este prezent.

Anul acesta astept sa vad cum se acomodeaz noii pomi plantati in toamna in livada, insa voi planta si in primavara alti arbusti.

Cartea „Livada – proiectare si ingrijire” este una complexa, cu imagini concrete, foarte utila celor pasionati de gradinarit, dar si celor care-si doresc sa afle mai multe informatii legate de propria lor livada.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Cartea aceasta este cadoul ideal pentru socrul meu, urmeaza sa se apuce de gradina și are nevoie de sfaturi.

 2. Răspunde

  Chiar pare grozavă. Sigur e de mare ajutor pentru pasionați.

 3. Răspunde

  Mi se pare super interesanta si perfect pentru un cadou reusit unei persoane pasionate de subiect

 4. Răspunde

  Am vazut ca esti interesata de acest subiect, pentru ca mereu citesti carti de genul, mi se pare foarte interesant.

 5. Răspunde

  Da, o idee grozava pentru prietena mea. 🙂 livezile ei sunt frumoase oricand.

 6. Răspunde

  Nu stiu exact ce presupune sa ingrijesti o livada, dar parca imi surade ideea de a avea si eu macar una intr-un format micut

 7. Răspunde

  A picat la fix articolul tău! Luna asta e ziua tatălui meu și se va bucura sa primeasca aceasta carte drept cadou!

Leave a Reply

Lasă un răspuns