Pestele reprezinta alimentul pe care noi il consumam macar odata pe saptamana.Sunt mai multe feluri in care il preparam, insa astazi, fiind un peste mare, un crap, am ales sa-l pregatesc in tava, intreg.
Peste rasfatat pe pat de portocale
Crapul avea dimensiuni maricele si de aceea am preferat sa-l pregatesc intreg intr-o tava.
Pentru aceasta reteta cu peste avem nevoie de:
♥ peste – in cazul meu a fost crap, dar poate fi: pastrav, somn, somon
♥ o portocala feliata
♥ lamaie feliata
♥ legumele preferate: praz, brocoli, ardei usturat si rosii
Condimentele folosite:piper, sare, turmeric.
Pestele a fost curatat si spalat bine, apoi l-am taiat pe jumatate(lasandu-l cumva intreg, bucatiile fiind atasate una de cealata).Am folosit cutitul sa fac mici crestaturi unde am pus felii de lamaie.
Am condimentat pestele si l-am asezat in tava peste feliile de potocala si lamai.
Pe langa peste am asezat legumele. Rosiutele le-am intepat usor cu un cutit si le-am pensulat frumos cu ulei de masline.
La cuptor pana s-a rumenit frumos la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
La final, am indepartat lamiile care erau puse intre crestaturile pestelui cu felii proaspete.
Poate fi o varianta de cina, fiind o masa usoara, o masa dietetica.
Peste rasfatat pe pat de portocale
Portocalele impreuna cu rosiile si condimentele au lasat un sos dulce-acrisor perfect pentru a fi servit impreuna cu pestele.
Pofta buna!
Comments
Rokolla
22 mai 2023Niciodata nu am incercat combinatia asta. Cred ca este un deliciu
mihaelanistor
22 mai 2023Ce reteta ideala de vara!