Peste rasfatat pe pat de portocale

Pestele reprezinta alimentul pe care noi il consumam macar odata pe saptamana.Sunt mai multe feluri in care il preparam, insa astazi, fiind un peste mare, un crap, am ales sa-l pregatesc in tava, intreg.

Peste rasfatat pe pat de portocale

Crapul avea dimensiuni maricele si de aceea am preferat sa-l pregatesc intreg intr-o tava.

Pentru aceasta reteta cu peste avem nevoie de:

♥ peste – in cazul meu a fost crap, dar poate fi: pastrav, somn, somon

♥ o portocala feliata

♥ lamaie feliata

♥ legumele preferate: praz, brocoli, ardei usturat si rosii

Condimentele folosite:piper, sare, turmeric.

Pestele a fost curatat si spalat bine, apoi l-am taiat pe jumatate(lasandu-l cumva intreg, bucatiile fiind atasate una de cealata).Am folosit cutitul sa fac mici crestaturi unde am pus felii de lamaie.

Am condimentat pestele si l-am asezat in tava peste feliile de potocala si lamai.

Pe langa peste am asezat legumele. Rosiutele le-am intepat usor cu un cutit si le-am pensulat frumos cu ulei de masline.

La cuptor pana s-a rumenit frumos la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

La final, am indepartat lamiile care erau puse intre crestaturile pestelui cu felii proaspete.

Poate fi o varianta de cina, fiind o masa usoara, o masa dietetica.

 

 

Peste rasfatat pe pat de portocale

Portocalele impreuna cu rosiile si condimentele au lasat un sos dulce-acrisor perfect pentru a fi servit impreuna cu pestele.

Pofta buna!

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Niciodata nu am incercat combinatia asta. Cred ca este un deliciu

  2. Răspunde

    Ce reteta ideala de vara!

Leave a Reply

Lasă un răspuns