Pizza noastra sau ‘mica copie Gambrinos’s Pizza’

Ne-am decis sa facem Pizza!

Ploua.

Pentru unele persoane poate insemna  doar o vreme urata si atat, pentru noi insa, sunt momente de relaxare pe care le petrecem in familie

Nu ne-a iesit noua cum este cea de la Gambrinos’s Pizza , dar ne-am promis ca intr-un week-end urmator o sa mergem in Sectorul 1 sa savuram o pizza originala !

Pana atunci ne-am apucat sa facem o „mica copie Gambrino’s Pizza”.

Copia a fost initial : Pizza cu prosciutto Crudo

Ingrediente:

-aluat de baza (eu am folosit un aluat de paine pe care l-am preparat in masina de facut paine)

-mozzarella

-prosciutto crudo

-masline negre

-parmesan ras

-ardei gras rosu taiat in fasii

-ierburi de Provance

-ulei de masline (in care noi avem putin usturoi pentru o aroma subtila)

-sos de rosii (facut in casa)

Mod de preparare:

1.Blatul se prepara simplu atunci cand ai in casa un ajutor de nadejde cum este masina de facut paine

2.Se intinde blatul in forma dorita si se inteapa cu furculita din loc in loc

3.Se pune putin suc de rosii ( amestecat cu uleiul de masline) si se intinde cu o spatula pe intreaga suprafata a blatului

4.Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute

5.Se scoate si se adauga pe blat: mozzarella, maslinele taiate si fara samburi, prosciutto crudo;se presara ierburi de Provance dupa gust

6.Se introduce innapoi in cuptor si se lasa 10minute, sau pana cand se observa ca marginale aluatului sunt rumenite

 

…si cum spuneam a fost initial una, dar apoi am mai facut inca una:

Pizza Quattro Formaggi

Ingrediente:

-aluat de baza

-mozzarela

-gorgonzola bucati

-parmesan ras

-branza brie

-sos de rosii

-ulei de masline

-ierburi de Provance

Ca modalitate de preparare am respectat aceeasi reteta, doar ca am schimbat ingredientele puse pe aluatul de baza.

Am decorat cu busuoic proaspta din gradina si am savurat-o alaturi de un pahar de must.

Nota

Aluatul de baza l-am pregatit dupa reteta aceasta:

-un kilogram de faina

-650ml apa calduta

-4 linguri de ulei

-1lingura zahar

-15gr drojdie

-1 lingurita sare

Asa cum va spuneam, ajutorul meu l-a reprezentat masina de facut paine , unde am adaugat toate aceste ingredient pe rand (intai cele umede si apoi cele solide). Dupa framantare, aluatul a mai ramas in masina pentru 30 de minute pentru a creste frumos.

Evident copiile noastre au fost gustose , dar originalul este totusi original!

  Gambrino’s Pizza ramane totusi unica in felul sau!

  

Cu micile secrete ale bucatarilor care-o prepara ea va ramane totusi originalul pe care o savuram cu placere ori de cate ori ajungem in Bucuresti!

 

 

 

Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Articole recomandate

16 comentarii

  1. Arata delicios! Si mie imi place Quattro Stagioni.☺️

  2. Vai de mine!! Cum arata, cred ca e delicioasa!

    1. A fost!…dar mai dam un replay!

  3. Soțul meu face cea mai bună pizza acasa, dar uneori ne e lene si ne place să savuram la pizza alaturi de prieteni.

  4. Maine ma pun si eu pe facut, arata super bine!

  5. Au mailovit unde ma doare, Pizza este preferata mea as manca de 3 ori pezi si odata la amiaz :))

  6. Sa stii ca arata bine, de curand am inceput sa gatesc si eu asa ocazional si chiar o sa incerc.

  7. Ce fel arata! Mi.ai facut pofta de o pizza in casa, cred ca de ziua mea asta fac!

    1. Este cea mai rapida reteta si mai ales pe placul tuturor!

  8. Arata delicios! Pizza Quatro Formaggi ma tenteaza si pe mine.

  9. Arata delicos. Iubesc pizza si as manca toata ziua. Din pacate nu mananc asa de des pe cat mi-as dori ca m-as face cat dulapul. As indrazni sa incerc si eu aceasta reteta aacasa

  10. SI noi, care n-avem drum la Bucuresti, sa ne ploua in gura, nu? :DDD

    1. Sau…facem o mica „copie” la noi acasa asa cum am facut si eu pana ajung in Bucuresti.

  11. Arata super bine pizza ta. Mi-ai facut o poftaaaa.

    1. Multumesc!

  12. Arata super ambele, o sa pun si eu masina de paine la treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *