Astazi am fost indecisa, daca sa pregatesc o gustare dulce sau sarata. In concluzie…le-am facut pe ambele .
Alune – sarate sau dulci?!
Gustarile sau „rontaielile” pentru un film bun, ori poate pentru acele momente de relaxare, sunt cele dupa care intindem cel mai frecvent mana.
Pentru ca eram indecisa daca sa aleg dulce sau sarat, am pregatit ambele variante.
Alune sarate
Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- -alune neprajite
- -putina apa si…
- -sare
- Intr-o tigaie antiaderenta se pun alunele la foc mic. Innainte de-a adauga sarea (eu prefer sare de Hymalaia) se stropesc alunele cu putina apa.
- Dupa stingerea focului se lasa alunele inca 5-6 minute in tigaie, timp in care ele se mai gatesc dar foarte putin, astfel incat sa devina crocante.
Pont
In acest timp se poate adauga chili la o parte dintre alune. Astfel avem o noua varianta de alune sarate, dar picante, asa cum am facut si eu.
Alune dulci
Pentru pregatirea alunelor dulci avem nevoie de :
-alune neprajite
-un praf mic de sare
-o lingurita de zahar
Alunele se prajesc la foc mic, iar in momentul in care acestea sunt aproape gata se adauga zaharul care se va carameliza. Se stinge focul si cu miscari circulare se acopera cu acest caramel toate alunele.
Pont
O parte din alune (cat sunt inca fiebinti) se adauga intr-un vas cu seminte de susan (albe, negre sau combinate).
Pe voi ce varianta va tenteaza?
Leave a Reply