Construirea semineelor reprezinta o chestiune care ma preocupa de ceva vreme. Si pentru ca de la idee la realitate este putina munca si informatie, m-am gandit sa incep cu informatia.
Si am gasit o intreaga carte plina de informatii din colectia”Mesterul Priceput” de la Editura Casa.
Cartea:”Construirea semineelor”
Numar pagini:144
Construirea semineelor – mesterul priceput
Cartea „Construirea semineelor” abunda de informatii tehnice si de idei si schite care sunt exemplificate prin fotografii exacte.
Cu siguranta ca nu voi construii eu semineul, dar voi sti ce sa caut atunci cand va cum realizeaza un mester. oi avea ce intrebari sa pun innainte ca acesta sa se apuce de construit si voi fi corect informata cu privire la intreaga lucrare.
Pentru cei care se pricep la constructii sau isi dorec sa faca parte din categoria”mester priceput”, sunt convinsa ca aceasta carte le va aduce cat mai multe informatii utile.
Cartea prezinta in imagini, pas cu pas realizarea semineului clasic sau modern, in stil englezesc sau diferite tipuri de cuptoare.
Daca intial as fi inclinat sa aleg un tip de semineu clasic, deschis, in stil traditional, rasfoind aceasta carte m-am convins ca cel modern este mult mai practic si mult mai indicat pentru ceea ce-mi doresc eu.
Ce gasim in cartea: „Construirea semineelor”
→ diferite schite care ne usureaza decizia ulterioara
→ informatii referitoare la constructia soclului
→ asezarea politei si comisei
→ cum se monteaza fatada atunci cand optam pentru semineul modern din marmura
→ cum trebuie sa fie pozitia cosului de fum pentru a se realiza un tiraj corespunzator
→ cum se construieste spatiul de ardere in cazul semineelor in stil traditional, deschis
Mi-a placut tare mult ca imaginile sunt color si in acst fel vedem pas cu pas cum ar trebuii sa se deruleze intreaga operatiune.
Si pentru ca am optat pentru semineul modern ma tot gandesc la sistemul de ardere pentru care sa optez, care sa fie cat mai fiabil.
Cu siguranta o sa revin si cu informatiile pe care le primesc de la mesteri, dar si cu imaginile modelului meu. Dar pana atunci…mai am putin de studiat!
Cum vi se pare ideea unui semineu in casa ?
Comments
stanbianca
24 februarie 2020și mie mi-ar plăcea un șemineu…dar trebuie spațiu pentru asta
Mirela Marin
24 februarie 2020Interesantă cartea! Mai ales pentru unii ca noi care folosesc toate metodele pentru a-și împlini dorințele. Așa ne-am făcut și câteva piese de mobilier din lemn masiv de nuc, o moștenire la care ținem foarte mult.
Mulțumesc pentru recomandare!
Adriana Ivan
24 februarie 2020Mi se pare o idee bună, dacă spațiul permite.
ruxandrahappylittlethings
24 februarie 2020Îmi plac foarte mult casele care au seminee ❤ cred că o să am și eu unul în viitor. Îi dă un stil aparte locuinței.
Adela
24 februarie 2020Si eu imi doresc nespus de mult un șemineu in casa 😍
Diana Timofte
24 februarie 2020Mi-as dori si eu tare mult un semineu, insa sunt mici inconveniente de care ma lovesc…
mihaelanistor
24 februarie 2020Vom avea nevoie de aceste informatii când vom face semineul in foisor, o buna idee de cadou pentru sotul meu.
Adde
24 februarie 2020Si noi ne dorim mult un semineu electric. 🙂
portiadecitit
25 februarie 2020Mi-ar placea maxim o casa cu semineu. Vise 😀
Simona
25 februarie 2020Ce carte faina! Imi place sa citesc mai multe despre orice fel de carti care ajuta la decorul casei.
Rokolla
26 februarie 2020Pe mine ma incanta ideea de a avea un semineu. Cred ca daca as sta la casa acest mic detaliu l-as pune in practica pentru ca da un aer aparte locuintei