Japonia – foarea de cires

Japonia sau „Tara Soarelui Rasare” , un „taram al contrastelor si contadictiilor” este locul cel mai frumos de pe  Pamant cand floarea de cires ofera un spectacol unic.

In fiecare an acelasi decor intr-o alta imagine, acelasi taram intr-o alta nuanta.

Scurta istorie…

Japonia este frumoasa in fiecare zi din an, dar este spectaculoasa in perioada infloririi ciresilor, perioada numita „Sakura”.

Istoria incepe cumva din anii 710 cand perioada inflorii ciresilor era numita „hanami” si era celebrata doar la nivel imperial. Ulterior, dupa anii 790 samuraii sunt cei care preiau din obiceiurile si traditiile imperiale pentru ca mai apoi, in perioada Edo sa devina o adevarata „explozie” de frumusete si splendoare datorita lui Tokugawa Yoshimune (al VII-lea Shogun) care planteaza tot mai multi ciresi pentru a perpetua aceasta traditie.

Sakura de astazi sau sarbatoarea infloririi ciresilor ne ofera un spectacol de culoare si parfum datorita lor, celor care au crezut in arta frumosului sublim.

Stiati ca..?

In Okinawa ciresii incep sa infloreasca in ianuarie spre deosebire de Tokyo unde abia la sfarsitul lunii martie copacii ofera spectacolul sublim?!

De ce sa alegi  un Circuit in Japonia?!

Sunt 1000 de motive pentru care v-as recomanda Japonia ca urmatoarea destinatie, insa astazi ma opresc la cele mai importante si mai frumoase zone.

Japonia este tara in care simplitatea si bunul-simt sunt parte din cultura. Respectul este la nivel de arta, iar punctualitatea japoneza te va face sa intelegi de ce aici au fost inventate cele mai bune ceasuri.

Aici gasesti cele mai avansate tehnologii (la care poate nici nu ai visat) intr-o eleganta deosebita, „impletita” armonios cu modestia si respectarea traditiilor. Respectul se invata din copilarie iar simtul civic este la cel mai inalt rang.

Locurile sunt absolut superbe iar japonezii prin felul lor de-a fi dau acestora si mai multa stralucire.

Daca ar  fi sa alegi cea mai frumoasa perioada in care sa vizitezi Japonia, atunci cu siguranta perioada infloririi ciresilor este cea mai spectaculoasa.

Asemanati cu norii sau cu efemeritatea vietii, ciresii apar in toata arta japoneza, un adevarat cult care te transpune parca intr-o poveste in care tu esti parte din ea.

Este adevarat ca pentru noi Japonia pare la „celalalt capat al Lumii” si poate de aceea ar fi indicat sa cauti o solutie care sa-ti permita accesul intr-o astfel de poveste.

 

Cand alegi o astfel de destinatie parte importanta a strategiei o reprezinta alegerea de oferte si vacante.

Japonia cu  Exact Travel Club

Japonia 2019 devine accesibila cu Exact Travel Club in perioada de Sakura.

Un circuit de 13 zile in care sa admiri rand pe rand frumusetile Japoniei int-un „roz absolut” al florii de cires.

O calatorie pentru suflet care incepe din Tokyo, trece rand pe rand prin  Nagoya, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto,Nara, Osaka, Miyajima, Hirosima cu revenire la Tokyo, o calatorie in care arta si cultura sunt rand pe rand admirate intr-o impletire de nou cu vechi, de modern cu istoric.

Dupa un lung zbor, cazarea la Tokyo se va face in apropierea Parcului Ueno.

Alegerea acestei locatii nu a fost intamplatoare de catre cei de la Exact Travel Club.  In aceasta zona, cand florile de cires sunt un adevarat spectacol de culoare si parfum, turisti si localnici participa la „hanami”- sau arta de a medita, da-a simtii si de a contampla frumusetea florilor de cires.

 

Ziua sau noaptea, cand aleile sunt frumos luminate, totul devine un „rai de flori roz” iar starea pe care ti-o da acest spectacol este unica.

Ai ocazia sa ajungi in fata Palatului Imperial, somptuos si impunator, sa admiri kimonourile din Nakamise, sa intrii in contact direct cu localnicii si sa faci o plimbare pe raul Sumida.

Nu ai cum sa ratezi gradinile Hamarikyu de la bordul vaporasului si nici apusul deosebit de soare din golful Tokyo Bay.

Pentru ca spuneam ca Japonia esta tara „contrastelor” , dupa o vizita in „viitor”, ajungi si „in trecut” prin vizita la Takayama- orasul cu cele mai frumoase obiceiuri unde poti degusta „sake”.

 

Bucataria japoneza este una speciala. Orez, fructe de mare, alge intr-un gust unic.Vei savura in restaurantele cu specific traditional preparate desebite, o bogatie de arome si culori care-ti vor inalta simturile.

Japonia – floarea de cires

Pentru ca o calatorie in Japonia trebuie sa includa neaparat si o vizita in „Orasul de Aur”, supranumit astfel din cauza artizanilor care foloseau in arta si maiestria lor foita de aur, se va face un scurt popas si in Kanazawa. Aici spectacolul de culoare este impresionant in gradinile japoneze, iar la final  vom inchide ochii si ne vom amintii paragrafe miunate din cartea „Ultimul Samurai” pasind pe aleile minuscule, simtind mirosul de lut  din Nagamachi – cartierul samurailor.

  • Si daca spui Japonia spui floare de cires, samurai si templuri buddiste, astfel ca  trebuie sa simti energia spirituala in Templul  Todaiji in care este cel mai mare Buddha din bronz, spui Sanctuarul Shintoist Itsukushima cu incredibila poarta Torii.

Si daca spui Japonia spui mai mult de 1000 de „DA” pentru ca „Tara Soarelui Rasare” este acum accesibila cu Exact Travel Club!

Articol scris pentru proba 15 SuperBlog 2018

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    […] Japonia – foarea de cires […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns