Pentru ca suntem inca in Postul Sf.Petru si Pavel astazi va propun o reteta rapida de post: Melcisori cu unt de arahide!
O reteta extrem de usor de realizat, care nu necesita prea multa „indemanare” in bucatareala!
INGREDIENTE:
-foietaj cumparat (de la raionul congelate).Va recoand sa va uitati la compozitie pentru a fi sigure ca este un produs de post)
-unt de arahide (eu am avut un produs bio care nu avea zahar supraadaugat)
-optional:zahar brun (pentru a presara deasupra)
Noi am servit cu topping pe care l-am facut din lapte de soia in care am adaugat zahar pudra si esenta de rom.
Mod de preparare
1.Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se decongela
2.Se deruleaza pe folia in care a venit ambalat
3.Se intinde cu ajutorul unei spatula cantitatea pe care o dorim de unt de arahide
4.Se ruleaza din nou si se taie pe sectiune bucati de 3 cm
5.Se coc la cuptorul preincalzit (180 gr) pentru 13-15 minute
Noi I-am servit initial cu acel topiing , dar ulterior Jasmine a vrut sa-I fac o ingetata vegana de capsuni si in cateva minute intreaga tava s-a epuizat!
Am vazut numeroase retete de astfel de melcisori (unele persoane fac acest aluat de foietaj in casa, dar eu sunt mereu „contra-cronometru”, asa incat m-am limitat la un produs semi-preparat)
Este acel „dulce” pe care-l prepari rapid (dar care se si mananca la fel fel de rapid) !
Eu am ales unutul de arahide ,dar sunt varinate cu nuca, gem , crema de ciocolata in functie de preferinta fiecaruia.
Leave a Reply