Porridge este pentru mine preparaul pe care-l servesc 4 zile din 7 pe sapatama la micul dejun. Chiar daca pare ceva repetitiv trebuie sa va spun de la bun-inceput ca desi este acelasi mic-dejun este mereu diferit.
Porridge sau terci de ovaz
Ingredients
- 5 linguri fulgi de ovaz Sanovita
- 1 lingura miere
- 3-5 linguri nuci (amestec)
- 200 ml apa
- 2 linguri lapte praf din soia Sanovita
- 2 lingurite superalimente: goji si aronia, coacaze, chia, susan hidratate in prealabil
- cate vrem fructe proaspete de sezon (am ales capsuni)
Instructions
- 1. Se prepara lapetele de soia prin adaugarea laptelui praf peste apa2. Se adauga si fulgii de ovaz3. Se tin pe foc cateva minute sau pana dau in clocot si la final se adauga fructele si restul ingredientelor
Porridge sau terci de ovaz
Reteta de baza este una extrem de simpla. La o masura de ovaz se adauga 3 masuri de apa sau lapte (eu folosesc lapte vegetal) si-l tin pe foc un minut din momentul in care fierbe.
De ce spun ca este mereu diferit?
Uneori adaug fructe congelate fix in momentul in care-l iau de pe aragaz si putina miere, alteori nuci sau seminte, iar cand am frcute proaspete le adaug la final.
Varianta de astazi este putin mai complexa pentru ca am adaugat in acest porridge simplu: putina miere, o lingurita fructe goji si o lingurita afine(erau deshidratate si le-am lasat la hidratat innainte 10 minute) o lingurita de seminte de caise si cateva nuci (activate enzimatic 10 minute) si cateva cipsuri de banane deshidratate.
Cipsurile de banane sunt extraordinare in porridge pentru ca ele se inmoaie extrem de putin (daca se adauga innainte de servire) si confera putina dulceata preparatului final.
Am adaugat ca topping final 4 capsuni maruntite si inca un strop de miere.
Uneori adau seminte de chia sau de susan, alteori banane proaspete sau mere taiate cubulete si scortisoara, iar variantele sunt infinite. Depinde doar de preferinta de moment.
Laptele vegetal il prepar singura de obicei dar atunci cand timpul nu-mi permite am gasit o varianta perfecta a laptelui praf de soia de la Sanovita. Am incercat si varianta simpla si cea vanilinata si trebuie sa recunsoc ca ambele au fost perfecte pentru gusturile mele.
Nota.
Fulgi de ovaz am incercat o multime de firme si varinate insa cremozitatea pe care o cautam eu am gasit-o doar la fulgii de ovaz de la Sanovita. Sunt mult mai fini si in momentul in care laptele vegetal incepe sa fiarba se creeaza un ansambul care seamana putin cu orezul cu lapte.
Sau asa cum l-am pregatit azi
Comments
Laura
18 februarie 2019Este foarte bun, mai ales cu capsuni :X
Georgiana Albu
18 februarie 2019Daaa, varianta mea preferata!