Sfaturi pentru camera bebelusului

Daca urmeaza sa devii mamica si nu ai amenajat inca camera bebelusului te invit sa parcurgi cateva idei pentru aceasta!

Daca deja esti mamica de bebelus, poti afla acum cateva lucruri care sa-ti vina in ajutor!

Camera bebelusului este de obicei cea mai mica dintr-un apartament. Rareori vad ca parintii aleg altfel. Si cu toate acestea, devine o adevarata provocare cand este vora de amenajarea camerei acestuia.

♥ Cromatica camerei este aleasa in functie de sexul bebelusului de cele mai multe ori. Insa, preferam tonurile calde. In cazul in care optezi pentru ‘alb’, atunci alege cateva stickere care schimba total aspectul acesteia. Daca bebelusul creste, sau nu-ti mai este pe plac modelul, poti oricand renunta la el.

♥ Cum si unde asezam patul bebelusului?!

In primele luni de viata, mare parte a timpului, acesta este locul unde sta cel mai mult copilul. Este „mica sa lume”, iar pentru ceilalti membri ai familiei – cel mai important element din camera.

Patul trebuie pozitionat astfel incat sa fie ferit de curent, sa nu fie asezat langa geam sau usa. Daca camera este foarte bine luminata, nu se va pozitiona in bataia directa a soarelui.

In cazul in care nu exista alta optiune, este bine sa iei in calcul existent  unor draperii.

Salteaua ideala pentru patut este cea din fibra de cocos, acoperit cu latex. Este realizata din componente naturale, acoperita de o husa din bumbac.Este de preferat folosirea bumbacului organic in cazul bebelusilor cu predispozitie la dermatita atopica.

Pe timpul noptii este indicate o lumina de veghe sau un proiector pentru bebelusi. Astazi, sunt o multime de modele(care au si melodii ) care proiecteaza „cerul cu stele” sau diferite forme.

♥  Supraincalzirea bebelusului poate fi periculoasa pentru acesta. Nou-nascutii nu au capacitatea de autoreglare, de aceea este indicat ca in camera temperature sa  fie 22 de grade. Uneori, datorita acelor „manute reci” parintii au tendinta de-a pozitiona patul langa calorifer sau de-a creste temperatura in camera. O pereche de manusi pentru bebelusi este mai indicate.

♥ Pentru ca anotimpul rece a inceput si deja s-a pornit caldura la calorifer, nu uita de umidificator.

♥ In camera bebelusului nu sunt indicate televizoarele sau alte aparate electrocasnice.

♥ Jucariile pe care le alegem pentru bebelusi sunt cele din material plusat, care se pot spala la masina. Sunt variante care se agata de patut sau sunt pozitionate deasupra, astfel incat patul bebelusului sa fie liber.

♥ Pe timpul iernii, alegerea unui sac de dormit pentru micul pui de om este o optiune pe care ti-o recomand .Va avea un somn mult mai linistit.

♥ Video-interfonul este necesar , mai ales cand camera bebelusului nu este in imediata vecinatate a camerei tale.

♥ Pentru mine, cel mai util a fost balansoarul electric cu melodii. L-a folosit Jasmine pana nu a mai incaput efectiv in el! Era locul preferat, iar eu puteam sa-mi fac treburile casnice, puteam sa-i pregatesc mancarea in timp ce ea se juca linistita.

In momentul in care se naste copilul se naste si mama. Ea nu a existat innainte. A existat femeia , dar nu si mama. Mama este ceva total nou”

Osho

 

 

 

Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Articole recomandate

19 comentarii

  1. Mobila trebuie să fie potrivită pentru bebeșul, as opta pentru sistem de supraveghere, jucarii vesele si educative!

  2. Ce sfaturi bune! DEsi nu am un bebelus, chiar sunt de folos aceste informatii.

  3. Interesante propunerile tale 🙂

  4. Aluculesei Brindusa

    cand este vorba despre bebelusi nimic nu trebuie neglijat,copii sunt ingerasii si speranta noastra!

    1. Asa este!

  5. Eu regret si acum ca in loc de patut nu am cumparat un balansoar electric si a trebuit sa-l legan in brate doi ani si de atunci am ramas cu dureri de spate.

    1. La noi balansoarul a fost de un real ajutor!

  6. Amenajarea camerei pentru bebelusi e o adevarata provocare, incepand de la mobilier, modul in care peretii vor fi decorati, in asa fel incat toate sa se plieze pe nevoile de confort ale acestuia

  7. Nu am bebeluș, dar tot mi-aș pune niște stickere cu pisici pe pereți. Îmi plac sfaturile, sunt de ținut minte în caz că se schimbă situația vreodată și la mine.

  8. Frumoase sfaturi, Georgiana. Tocmai bune pentru tinerele mamici.

    1. Multumesc

  9. Am facut tot ce ai spus tuaici, toate ne-au ajutat cu exceptia balansoarului. Nu sta mai mult de cateva minute in el.Nici macar cand era bebe mic nu vroia sa stea, poate atunci 5-10 minute, dar acum la 5 luni dupa nici 5 minute vrea in brate. Si are si muzica si vibratii si jucarioare si lumini. Imi pare rau ca am dat banii pe el.

  10. Balansoarul electric cred ca ii face foarte fericiti pe cei mici. Cred ca bebe s.ar bucura mult, asa nu l.as mai legana pe picioare pt a adormi.

  11. Sfaturi foarte utile si un site care are tot ce iti trebuie. Multumim de recomandare

  12. E ceva de munca si de bani investiti in camera bebelului, dar merita orice efort.

  13. Un leagan mi se pare foarte fain , stiu ca si nepotii mei au avut si adormeau instantaneu in el

  14. Nu am bebe, dar sfaturile tale cu siguranta imi vor fi utile peste cativa ani.

  15. Chiar sunt utile sfaturile tale, pentru proaspetii parinti.

  16. cand am aranjat camera copilului m-am tot informat si eu la ce este bine sa aiba si sa nu-i lipseasca ca sa se simta bine si sa fie mereu cu zambetul pe buze. Ce-i drept un proiector mi-a lipsit. La urmatorul copil voi sti de ce am nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *