Tabara de sculptura de la Magura

Tabara de sculptura de la Magura – un loc de poveste!

La Magura am ajuns pentru ca-mi doream de ceva vreme sa vizitez Manastirea Ciolanu si am descoperit aceasta frumusete din aer liber mai mult adiacent planificarii initiale de-a vizita manastirea.

Pe drumul spre Berca se ajunge relativ usor catre indicatoarele spre Manastirea Ciolanu, iar tabara de sculptura de la Magura – un muzeu de arta si creatie in aer liber

este fix langa aceasta (imediat dupa mica curba a drumului)

Tabara de sculptura de la Magura se intinde pe o suprafata de 21 de hectare, cu o multime de sculpturi in piatra, parca „aruncate” pe un camp de-o parte si de alta  soselei.

Sculpturile au fost realizate in perioada 1970-1986 la intiativa sculptorului Gheorghe Coman.

256 de sculpturi din aceasta locatie te asteapta sa le admiri frumusetea si unicitatea.

Proiectul a fost sustinut de Uniunea Artistilor Plasticieni din Romania  pentru a marca 16 secole de la prima atestare a Buzaului.

163 de artiti au lucrat in acest ansamblu-muzeu din aer liber; cele mai deosebite lucrari au fost :” Nud Ganditor”, „Ziua si noaptea”,”Mesterul Manole”, „Paitar de izvor” (Ghe. Coman) „Impreuna” (Ghe.Patrichi).

 

 

Initial m-am gandit ca voi gasi o zona parasita , dar spre surprinderea mea erau multe persoane care admirau aceste bucati de piatra sculptate intr-o liniste deplina a naturii.

O fata desculta imbratisa un copac, un copilandru alerga vesel printre bucatile din piatra, o adiere de vant parca te indemna sa mai ramai.

  

Merita sa vizitezi acest loc de poveste in care sa-ti „incarci bateriile”, un loc in care sa te „rupi” de realitatea unui cotidian prea grabit, un loc in care natura face parte dintr-o bucata de piatra, iar sculpturile fac parte din acele bucati ale naturii.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns