Pentru cei care sarbatoresc Dragobetele in locul celebrului Valentine’s Day vin cu o idee culinara foarte usor de pregatit: tarta cu pui si dovlecel. Poate fi servita atat calda cat si rece, la pranz sau la cina, dupa preferinta.
Tarta cu pui si dovlecel
Pentru ca totul sa fie mai festiv, eu am folosit o tava in forma de inimioara. Se poate coace insa fara probleme si intr-un vas normal.
Este genul de mancare care se face rapid si cu care cochetez cand sunt in maxima viteza.
Avem nevoie de:
-un dovlecel dat prin razatoarea mare
-patru oua
-o ceasca lapte
-faina
- -pipept de pui (fiert sau cel ramas de la friptura din ziua precedenta cum este cazul meu)
-un ardei mic (gras sau capia)
-mozzarella
- -condimente dupa gust, sare, piper
Se pregateste un aluat asemanator celui pentru clatite, insa mai gros, din oua, lapte si faina.
In acest aluat se incorporeaza dovlecelul (pe care eu nu l-am scurs),ardeiul si pieptul de pui taiate cubulete.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Eu am folosit una de la Sano care este putin mai groasa si astfel n-am avut nevoie sa adaug nimic gras in aceasta compozitie.
Se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos. Se stinge focul si se adauga mozzarella si se mai lasa inca 5 minute pentru ca astfel se topeste frumos.
Noi am servit cu sos de rosii facut in casa si patrunjel proaspat.
Leave a Reply