Sanda Marin are o colectie impresionanta de retete. Am carti multe scrise de ea si cand sunt in pana de idei rasfoiesc cateva pagini si gasesc imediat soltutia.
Pentru ca la prepararea vanatului eram cumva in pana de idei, nefiind preparate pe care sa le pregatesc zilnic m-am gandit ca solutia salvatoare ar fi o carte de bucate scrisa de Sanda Marin.
Iepure la tava – o reteta de Sanda Marin
Cartea de bucate scrisa de Sanda Marin am comandat-o la Libris.ro pentru ca stiam ca soseste foarte repede comanda facuta la ei. Ce-i drept in aceasta comanda am adaugat si cartea „Trucuri in bucatarie. Sfaturi de pe vremea bunicii” despre care v-am vorbit pe larg → aici.
Cartea face parte din sectiunea: bucatarie si este intr-o editie necartonata, avand 352 de pagini.
Mi-a placut faptul ca este frumos structurata pe capitole, astfel incat daca iti doresti o reteta care sa aiba la baza carne, diferite dulciuri, zarzavaturi, sa poti sa cauti preparatele cu mare usurinta.
La categoria „vanat” am gasit o sectiune intreaga de retete, asa incat am ales sa prepar si eu reteta de iepure. Fiind un iepure vanat stiam ca trebuie preparat in anumite conditii si de aceea nu m-am hazardat sa fac o simpla friprura la cuptor.
Initial as fi vrut sa fac sa fac reteta de „Iepure fript la frigare” dar intr-un final l-am impanat cu sunculita si l-am tinut intr-o marinata de vin alb cu foi de dafin, piper si sare pana a doua zi. Tot iepurele a fost portionat de la inceput, innainte de-al marina.
A doua zi l-am indepartat din saramura respectiva si l-am pus direct in tava. Carnea de iepure, mai ales in cazul vanatului este mai tare si de aceea este necesar acest proces. In plus impanarea cu slaninuta se face pentru ca iepurele nu are grasime si fara slanina respectiva carnea facuta in cuptor ar fi iesit prea uscata.
Noi am servit cu muraturi primite in dar de la mama.
O reteta extrem de simpla dar un preparat foarte gustos daca respecti cateva reguli simple.
Cartea de bucate scrisa de Sanda Marin este o reala sursa de inspiratie mai ales pentru acele zile in care ai impresia ca nu mai ai nici o idee in ceea ce priveste meniul unei zile.
Voi pregatiti retete din cartile de bucate? Aveti astfel de carti in bucataria voastra?
Comments
Mihaela
2 februarie 2022Am avut o carte foarte veche de bucate, mostenita de la bunica dar nu intelegeam lista de ingrediente. 🙂
Bratu Gabriela
2 februarie 2022oh, nu mananc carne sub nicio forma, dar la iepure am o trauma din copilarie. asa ca.. zic pas de data asta, chiar daca toata lumea lauda carnea de iepure
Oana
2 februarie 2022Multi ani am folosit cartea Sandei pana sa apara Jamilla si retetele video. Acum o mai rasfoiesc din cand in cand si mai gasesc cate o reteta interesanta 🙂
Adriana Ivan
2 februarie 2022Nu prea am, deși îmi plac. Am văzut câteva pe libris care cer comandate.
denisasilaghi
2 februarie 2022Nu cred ca am mancat vreodata carne de iepure, in schimb cartea pare interesanta.
Ana
2 februarie 2022Avea si mama aceasta carte de bucate si mereu pregatea mancare dupa retetele de acolo.
UniquebyMM M
2 februarie 2022Ce bine că mi-ai spus despre această carte! Chiar trebuie să o iau și eu, pentru că am o carte foarte veche.
Cât despre rețeta de iepure la tavă, îmi plouă în gură. Am făcut rețeta de câteva ori și e extraordinar de gustos.
Elena Chedică Mateică
2 februarie 2022Am o sigura carte cu retete. Cred ca ar trebui sa-mi cumpar mai multe.
Arata foarte bine preparatul tau!
mihaelanistor
2 februarie 2022Sunt o buna sursa de inspiratie.
Catalina Coman
3 februarie 2022Si eu am cateva carti de retete si imi place sa le frunzaresc. Super arata iepurele tau!
Ramona Gheorghe
3 februarie 2022Mmmm nu prea am mancat iepure pana acum. Am auzit ca este o carne buna, gustoasa doar ca ai mei au tot crescut iepuri si imi este tare mila de ei. Si eu apelez la carti de bucate ca sa mai incerc retete noi
Raluca Brezniceanu
3 februarie 2022Cartea e una renumita inca din inainte de Revolutie. De fapt cred ca era singura care a fost tiparita in masa si aproape orice gospodina o avea. Eu am doua, una de la mama si una mi-am luat-o eu pentru ca cealalta era cam flendurita de atata rasfoit.