Salata verde este favorita primaverii!
Pentru ca venim dintr-o iarna destul de pretentioasa si simtim nevoia de cat mai mult „verde” in alimentatia noastra, am ales pentru astazi o salata verde!
Poate sa reprezinte o varianta de cina sau de pranz – in functie de preferinte.
Ingrediente:
-o salata verde
-2 fire ceapa verde
- -marar verde sau patrunjel (in functie de preferintele persoanale) – eu am pus ambele
- – 6-7 bucati de zmeura proaspata
- – 2 snitele din piept de curcan
Pentru dressing:
- -o lingura ulei de masline
- – sucul de la jumatate de lamaie
- – sare (dupa gust)
- – jumatate de lingurita miere
O salata verde cu un gust aparte!
Dressingul se prepara separat.
Salata verde, ceapa verde, mararul si patrunjelul si maruntesc dupa propriile preferinte, mai mari sau mai mici si se amesteca cu dressingul. La final se adauga smeura proaspata si snitelele taiate fasii pe lung.
Este o salata plina de savoare, care contine atat vitamine cat si proteine, usoara. Se paote consuma si ca o cina lejera.
De ce salata verde?
Pentru ca:
♥ asigura un tranzit intestinal bun, contribuind la combatarerea constipatiei
♥ prin continutul ridicat in vitamina K asigura sanatatea oaselor
♥ combate anemia datorita cantitatii mari de clorofila si fier
♥ contine zeaxantina – un carotenoid care se absoarbe direct in macula retinei
♥ are un continut ridicat de beta-caroten, vitamina C, Vitamina E avand astfel un rol antioxidant (prevenind degradarea celulara)
♥ este de un real ajutor celor aflati intr-o cura de dezintoxicare sau de vitaminizare, precum si celor care oresc sa „sacape” de cateva kilograme
Pofta buna!
Leave a Reply