Sfatul medicului – alimente pentru o imunitate perfecta

Toamna este anotimpul in care virozele sunt extrem de numeroase nu doar in randul copiilor ci si al adultilor pentru ca avem o inumitate scazuta.

Daca ar fi sa realizez o mica statistica cu numarul de cazuri inregistrate in cabinetul meu, al virozelor si afectiunilor referitoare la aparatul respirator, atunci cu siguranta cele mai multe cazuri sunt inregistrate in lunile octombrie-decembrie.

Astazi nu vorbim despre suplimente alimentare menite sa ne creasca imunitatea, ci despre alimente care sa stimuleze capacitatea naturala de aparare a organismului.

Alimentatia este esentiala. Este poate cel mai important factor atunci cand este vorba de sanatatea noastra.

1.Fructele proaspete

Fructele toamnei: mere, pere, struguri, prune, gutui, citrice, sunt cele pe care trebuie sa le consumam zilnic. Ele abunda in vitamine si minerale menite sa sustina sistemul nostru imunitar, bogate in zahar natural, cu continut crescut de apa, sunt cele pe care le recomand in primul rand.

Ideal ar fi sa consumam macar 3 fructe diferite in fiecare zi. Spun diferite pentru ca fiecare dintre acestea sunt surse impotante de vitamine si minerale, dar fiecare in parte au un continut diferit  de nutrienti.

Va recomand sa alegeti in primul rand fructele autohtone. Daca  vi le culegeti voi cu atat mai bine. Este adevarat ca in tara noastra nu avem plantatii de citrice dar, acestea sunt la fel de importante ca merele noastre autohtone prin continutul ridicat de vitamina C pe care-l contin.

Sfat! Nu decojiti fructele( deca sunt din surse sigure) pentru ca in coaja lor sunt cele mai importante minerale si vitamine de care organismul nostru are nevoie.

2.Mierea

Alimentul complet, mierea contine o serie intreaga de vitamine hidrosolubile: B1, B2, B6, B12, PP, Biotina, vitamina C, acid pantotenic, acid folic, rutina, dar si liposolubile: provitamina A, vitamna K, alaturi de cele mai importante minerale: sodiu, potasiu, magneziu, cupru, fier, sulf, si chiar microelemente: beriliu, vanadiu, titan.

Este un aliment complex, un aliment viu, care se consuma ca atare sau adaugat la sucul de fructe sau ceaiuri.

Mierea este cea care contribuie la asimilarea calciului in organism avand si un rol antibacterian si antiviral extrem de important.

Apidava a creat Royale Cocktail – Roua Florilor – care contine atat miere cat si polen si laptisor de matca.

Un trio perfect pentru o imunitate „de fier”!

3.Polenul

Polenul recoltat de albine este cel entomofile. El este sursa de hrana a albinelor spre deosebire de polenul de tip anemofile care este purtat de vant si contine substante toxice.

Polenul crud are un miros puternic, floral, fiind o sursa extraordinara de aminoacizi, enzime, vitamine, minerale, facandu-l unul dintre alimentele miraculoase, folosit inca din antichitate.

Este un puternic remineralizant si vitaminizant fiind un tonic extraordinar pe care-l putem folosi in aceasta perioada.

De aceea produsul Royale Cocktail de la Apidava este cu o consistenta mai crescuta fata de mierea obisnuita, avand acele mici granule de polen dispersate in masa de miere.

Este o modalitate extraordinara de pastrare in stare intacta  a tuturor nutrientilor din polen, o excelenta metoda de conservare a acestora.

Nota! Ceea ce multi nu observa este aspectul hexagonal al borcanului in care se afla acest produs.

Studiile au aratat ca produsele stupului sunt produse vii care sunt perfect conservabile in recipiente care respecta structura hexagonala din fagure. Sunt respectate astfel pana la nivel celular structurile produselor stupului, pastrand intacte toate princiile nutritive ale acestora.

Polenul este cel care contribuie la reglarea digestiei, un aspect important pentru imunitate. Un colon curat, evacuat zilnic nu este sursa de dezvoltare a bacteriilor.

 

 

Esenta de propolis de la Apidava – un miracol pentru imunitate la sticluta!

Esenta de propolis de la Apidava contine 30% extract de propolis, fara alcool, astfel incat se poate administra si copiilor, dar si persoanelor cu afectiuni hepatice grave, care nu au voie sa consume alcool (asta fiind hepatotoxic).

O solutie in apa, cu gust acrisor-astringent dat de propolis, nelipicioasa, care nu pateaza dintii sau pielea.

Se poate utiliza atat in ceaiuri cat si in sucuri naturale de fructe.

4. Laptisorul de matca

Laptisorul de matca, hrana matcilor, este un „supraaliment” sau un „medicament natural” oferit de stup.

Pentru imunitate el este cel care contine 10-HDA – cel mai important imunomodulator al sistemului nostru imunitar, cu actiune directa asupra celulelor T-helper.

Contine si gammaglobulina si Royalisin – cu rolul complex de-a distruge virusurile si bacteriile intr-un mod natural.

Royale Cocktail contine polen  14% si laptisor de matca 2% intr-o miere poliflora – echilibrul perfect pentru imunitate!

5.Legume crude, proaspete

Ardei gras, varza, conopida, vinetele, dovleacul , castravetii, legumele cu frunze verzi, gogosarii, morcovii, cepa si usturoiul – sunt legume minunate cu care toamna ne rasfata .

Sunt recomandate a se consuma la fiecare masa – 3 portii pe zi minim. Se respecta si aici regula celor 3 tipuri de legume diferite ca si in cazul fructelor. Pentru a beneficia de toate vitaminele, recomandarea mea este consumul acestora sub forma cruda, iar acolo unde nu se poate (cazul vinetelor de exemplu) gatirea termica cat mai usoara.

Si nu uita!

„Sanatatea  depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitate fizica” -Hipocrate

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Am consumat la greu, mai am putin si termin mierea, ma gandesc sa imi refac stocul. Mi-a si placut la gust totodata.

    1. Răspunde

      Si noua 🙂

  2. Răspunde

    Să nu uităm de odihnă și timp pentru minte si suflet pe langa produsele apicole.

  3. Răspunde

    Foarte buna a fost mierea de la Apidava.

    1. Răspunde

      Da, asa este!

  4. Răspunde

    Două produse aliat al organismului pentru imunitate la răceli, gripe și alți viruși care bântuie în perioada rece.

  5. Răspunde

    Si noi incercat sa mancam cat mai multe fructe si legume si sa nu treaca nicio zi fara miere.

  6. Răspunde

    Eu am o imunitate relativ buna, dar ma lupt cu intarirea imunitatii fetitei mele. Articolul tau ma ajuta foarte mult si chiar am avut de invatat din el destul de multe.

Leave a Reply

Lasă un răspuns