Vinete in fel si chip in aceasta perioada pentru ca acum au un gust aparte!
Nu sunt amare, nu au samanta, sunt perfecte!
Astazi am preparat o cina rapida si am optat pentru aceasta reteta simpla si banala:
Vinete „imbrobodite” sau mai pe scurt pane
Ingrediente:
~o vanata
~un ou
~cateva linguri de fana
~condimente dupa gust:sare, piper, turmeric sau boia de ardei dulce
Cum procedam?
1.Vinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa de-o parte pana pregatim „imbrobodeala”
2.Intr-un castron batem cu o furculita oul cu condimentele si adaugam apoi faina in ploaie pana obtinem un aluat (nici gros nici subtire) asemanator celui de clatite. Daca este prea gros se regleaza cu putina apa(eu am folosit minerala pentru ca le da un aspect pufos)
3. Se rumenesc frumos pe ambele parti in ulei incins
Se pot manca cu sos de usturoi sau cu salata de legume proaspete sau cu bruschte cu rosii.
Reteta simpla de bruschete aici!
Vinetele sunt sursa de potasiu si magneziu, de calciu,vitamina A si C, bogate in fibre, saraca in grasimi sau carbohidrati asa incat va recomand sa le consumati ori de cate ori aveti ocazia. Noi avem in gradina si stim sigu ca nu au fost tratate asa incat le-am folosit cu coaja cu tot.
Pofta buna!
Leave a Reply