Libris.ro este locul unde ma reintorc cu placere!
De ce?
Pentru ca de fiecare data ma surprinde cu carti deosebite, pentru ca are promotii atractive, dar mai ales pentru calitate!
Astazi vreau sa va prezint noua mea achizitie! O carte de bucate a unei autoare pe care am urmarit-o cu drag si pe Youtube sub numele de Jamila (Cuisine)-Cele mai iubite retete (Geanina Staicu Avram).
Chiar daca majoritatea retetelor le pot vizualiza pe Youtube, mi-am dorit foarte mult si cartea .
Si va pot spune ca este o carte de exceptie!
De la calitatea paginilor, grafica, la imagini si descrieri amanuntite ale retetelor si pana la complexitate si finete – o carte extraordinara care are in prezent o reducere de 26% (iar daca se face comanda de minim 30 de lei transportul este gratuit!)
Mi-am dorit sa gatesc ceva din aceasta carte pentru a va convinge, astfel am ales :
Rulouri cu crema de vanilie :
Ingrediente:
-500 gr aluat de foitaj
-500ml lapte dulce
-80gr amidon de porumb
-100gr zahar (eu am pus 150)
-4 galbenusuri
-1 ou intreg pentru uns rulourile
-4 pl zahar vanilinat
Eu am mai adaugat in crema un cubulet de unt pentru a o face mai fina, iar dupa ce crema s-a racit am pus parti egale crema / frisca (aceste aspect nu erau trecute in reteta , dar asa am simtit eu ca iese crema mai pufoasa)
Mod de preparare
1.Aluatul de foitaj a fost taiat in fasii si rulat pe astfel de conuri (pe care le-am uns in prealabit cu ulei).Dintr-un pachet de foi mi-au iesit 20 de astfel de cornuri. Dupa rulare le-am uns cu ou batut si am pudrat cu putin zahar .Se coc la 200 de grade timp de 20 de minute.
2.Crema am facut-o rapid prin adaugarea tuturor ingredientelor: galbenusurile de ou cu zaharul( si cel vanilinat) , laptele dulce si amidonul (nu am mixat , doar am amestecat ).Am pus cratita pe foc mic si am amestecat continuu pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce crema s-a legat am adaugat un cub de unt si am incorporat.Cand crema era rece am amestecat in ea frisca vegetala pe care am batut-o in prealabil.
3.Am scos formele din cornuri si le-am umplut cu crema.
O reteta extrem de simpla si foarte buna pe care am realizat-o in 40-45 de minute.
Cartea este pentru noi sursa de inspiratie pentru realizarea multor retete!
Pe Libris.ro , la sectiunea:’Gastronomie-Bucatarie’ sunt foarte multe astfel de carti !
Pentru ca daca Libris.ro are idei- noi le punem in practica!
Comments
Mihaela
11 mai 2017Eu cu gatitul si prajituritul nu stau nicicum, pentru ca nu trec prin bucatarie decat ca sa consum ce gatesc altii, dar prajiturile arata intradevar delicios!
Diana Ion
11 mai 2017Mi-ai dat o idee super buna, data viitoare cand voi mai comanda de aici imi iau si eu cartea. Imi plac retetele Jamilei!
Georgiana Albu
11 mai 2017Merita sa o ai in biblioteca (insa cred ca nu prea apuca sa stea acolo pentru ca va fi folosita frecvent)
Lamiita Petre
11 mai 2017Imi plac aceste rulouri, arata super faine. De foarte multe ori apelez online la retetele Jamilei, mi se pare super priceputa, explicita tipa. Trebuie sa recunosc , ca mi-am mai pierdut din rabdarea de a cofetari. Cand fac ceva dulce, fac de nevoie. Incerc pe cat pot sa ma si feresc de dulciuri, daca nu le am in casa, nu-mi cumpar altceva dulce.
Antoaneta
11 mai 2017Imi plac retetele Jamilei foarte mult. Nu am incercat reteta de rulouri pentru ca eu prefar ceva diferit, tot cu crema de vanilie.
Georgiana Albu
11 mai 2017Intreaga carte este deosebita.Merita fiecare leut!
Mirabela
11 mai 2017Arata bine. Mie imi place sa umplu aceste conuri cu salata de beof , desert nu amm facut niciodata in forma asta.
Bratu Gabriela
11 mai 2017de unde ai gasit conuri de aluminiu suport? eu tot caut, dar n-am noroc
Georgiana Albu
11 mai 2017Din piata centrala …la o taraba un mosulica care vinde diverse pentru ‘bucatareala”.
Vyo Vyoleta
11 mai 2017Si mie imi plac rulourile dar imi pare rau ca nu am acele conuri…:( Vazusem ceva la Infinity dar nu mi-am luat ca nu cred ca sunt asa de rezistente.
Georgiana Albu
11 mai 2017Eu am dat 10 lei pe setul de 10 din piata .Sunt foarte bune!
Kaiyo Aino
11 mai 2017Nu am mai gatit rulouri de ani si ani de zile. Am uitat total de ele! Insa acum, ca mi-am adus aminte, poate imi fac timp in weekend. Multumiri pentru reteta
Georgiana Albu
11 mai 2017Cred ca este una dintre cele mai simple retete 🙂
coco
11 mai 2017buna treaba ai facut, se pare ca reteta era explicata foarte bine! eu nu am facut niciodata rulouri!
Georgiana Albu
11 mai 2017Da, asa este!Si formatul cartii imi place foarte mult!
Calin Andreea Daniela
11 mai 2017Wow! Cred ca nu m-as lasa pana nu as face macar o data toate bunatatile din carte.
Georgiana Albu
12 mai 2017Da…si eu m-am decis greu pe care s-o aleg pentru prezentare 🙂
Popescu Ionela Mihaela
12 mai 2017Deci au iesit exact ca la carte 🙂 Super! Felicitari! Pun pariu ca au fost super gustoase. Cred ca o sa iau si eu aceasta carte, macar sa incerc si cateva prajituri noi.
Rokolla
13 mai 2017Mi-am luat si eu aceasta carte. Efectiv o iubesc pe Jamila si am ramas masca cand am auzit persoane care inca n-o cunosc
Paula Ion
15 mai 2017Yami-yami. Eu astept sa ne faci si tortul de pe coperta acestei carti minunate.
O carte care te scoate din impas - Lady Butterfly Dreams
25 ianuarie 2018[…] Despre un alt desert din volumul 1 am scris si ⇒⇒ aici […]