Cum se obtine cea mai buna frisca naturala

Frisca naturala este cea la care apelez ori de cate ori imi doresc o prajitura fina si delicata. Pentru obtinerea unei prajituri de buna calitate este importanta folosirea unor ingrediente pe masura.

Cum se obtine cea mai buna frisca naturala?!

Uneori sa gatesti cu frisca naturala poate fi un impediment in obtinerea prajiturii perfecte. Daca nu este racita bine innainte de utilizare sau procesul de preparare dureaza prea mult riscam sa nu obtinem spuma catifelata pe care ne-o dorim.

Alegerea mea este frisca neindulcita LaDorna pentru care pot sa adaug cantitatea de zahar dorita, astfel incat  dozarea sa fie perfecta.

Cum se obtine cea mai buna frisca naturala:

♥ innainte de-a fi batuta, frisca naturala LaDorna se tine la frigider pentru 12 ore

♥ frisca nu se congeleaza innainte dupa utilizare

♥ daca se doreste indulcirea acesteia, in momentul in care batem frisca se amesteca zahar pudra pentru omogenizare perfecta (cantitatea de zahar adaugata nu influenteaza calitatea produsului final)

♥ innainte de utilizare, continutul cutiei se amesteca foarte bine

Daca frisca naturala LaDorna este batuta mai mult timp decat este necesar se va transforma in unt, separandu-se de zer. Daca este neindulcita atunci se poate utiliza pe felii de paine sau in diverse prajituri, spre deosebire de frisca vegetala.

Voi ce fel de frisca utilizati la prajituri? Aveti alte secrete pentru ca aceasta sa iasa pufoasa?

 

 

Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Articole recomandate

19 comentarii

  1. Iubesc frișca, însă pe aceasta nu am încercat-o încă!

  2. Si eu folosesc frișcă asta ori de câte ori prepar prăjituri, pentru ca e preferata fiului meu.

    1. Folosesc frișcă lichidă atunci când vreau să fac câte un dulce.

  3. De regula, folosesc frișca de casă. Însă aceasta pare tare buna, așadar o voi folosi.

  4. Nu am prea folosit acest tip de frisca, obisnuiesc sa fac din Smantana simpla, dar sunt curioasa de ce gust are aceasta.

  5. Cel mai des folosesc Dorna si Hulala. Multumesc pentru informatiile foarte utile!

  6. Si eu folosesc aceasta frisca si sunt super multumita!

  7. tocmai ce am consumat acum, aveam in casa si folosesc mereu la diverse preparate!

  8. Nu utilizez frisca, nu imi place, dar am alte produse de la brand pe care le folosesc la gatit.

  9. Folosesc destul de rar frisca. Prefer ciocolata 😀

    1. Nu am incercat-o inca, dar o voi face cu siguranță. Imi place ca pot eu stabili ce îndulcitor voi folosi.

  10. Noi mai folosim frisca, mai ales mama mea. Aceasta e faina, o avem mai mereu in casa!

  11. Folosesc pilos de obicei, dar intenționez să o încerc și pe acesta.

  12. Nu ma pot obisnui cu frisca vegetala, asa ca sunt mare fan frisca naturala ori facuta de mine ori de la Dorna.

  13. Dorna este un brend cu pruduse de calitate pe care le folosesc adesea.
    Deși nu foposesc prea des frișca, cea de la Dorna este singura pe care o prefer atunci când am nevoie.

  14. Pana acum foloseam frișcă la tub, dar vreau sa încerc și eu aceasta frișcă neindulcita.

  15. De obicei fac eu frisca, din smantana. Nu am incercat-o pe aceasta.

  16. Andreia Butnaru

    Si eu folosesc aceasta frisca si sunt tare multumita de ea, folosesc si smantana de gatit. Cum sa nu o folosesc cand e de aici din tinutul Dornelor, orasul meu natal

  17. Ramona Gheorghe

    Spre rusinea mea nu cred c-am facut vreodata frisca naturala, dar nu pare greu de facut. Ar trebui sa-mi fac curaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *