Fericirea se imparte la doi…sau la trei!

„Succesul inseamna sa obtii ce-ti doresti. Fericirea inseamna sa-ti doresti ceea ce obtii” (Dale Carnegie)

Sa ai succes intr-o lume in care totul se reduce la o afacere este o adevarata revelatie. Nu tot ceea ce poarta numele de „succes” este cumva primit „pe tava”. Pentru ca succesul si fericirea sa conlucreze este nevoie de multa implicare si devotament pentru ceea ce faci in viata.

Fericirea vine din lucruri marunte

Imi amintesc si acum cand s-au afisat notele la admiterea de la facultate. Tremuram toata. Si eu si mama si intreaga familie cautam pe listele acelea, prea sus puse pe un panou gri. Unii plangeau, altii strigau in gura mare: „am intraaattt”!

Eu paseam timida si cu un mare gol in stomac spre acel panou. Mi-am cautat numele prima data pe lista celor respinsi. N-am apucat sa o finalizez pentru ca am fost luata in brate in timp ce hohotele de plans si  de ras ma copleseau.

Momentul in care mama a strigat :”suntem pe lista!” a fost cel in care nu mai stiam ce insemana sa plangi sau sa razi pentru ca eu le facem pe ambele in aceeasi secunda.

Era fericirea mea transpusa in lacrimile mamei, in emotiile tatalui, numele meu pe o lista ce avea „cap de afis”: ADMIS!

Fericirea se imparte la doi…sau la trei!

Acum nu mai era vorba doar de mine. Era vorba despre fericirea mea care s-a impartit brusc la trei. Si daca ar fi sa ma gandesc acum, dupa 20 de ani, pentru cine a fost ziua aceea cea mai fericita nu as putea spune ca pentru mine.

Era fericirea mea care se impartea la trei!

Ne-am intors acasa dupa un drum lung si complicat si-mi amintesc ca am primit cadou un stilou alb cu penita de aur pentru „viitorul meu doctor” cum imi spunea mama in fericirea ei.

„Clipele cu adevarat frumoase sunt melancolice. Simti ca sunt trecatoare, ai vrea sa le opresti in loc, dar nu-i posibil.”(Andre Maurois).

Timpul a adus apoi fericirea in multe moduri.

Daca examenele erau succesele mele, pentru mama erau clipele de fericire.

Astazi, 20 de ani distanta, stiu ca succesul meu s-a datorat celei care mi-a fost alaturi din prima secunda in care am pasit in Lumea aceasta.

Cate cadouri pentru mama pot cumpara?!

Se poate cumpara fericirea intr-un cadou?

„Fericirea este un dar minunat: cu cat o dai mai mult, cu atat mai mult iti ramane” (Blaise Pascal).

Fericirea nu se poate cumpara, ea se daruieste zi de zi: prin cuvinte, prin fapte, prin zambete si flori, un ceas, o ciocolata, lucruri marunte pe care le oferim nu doar in clipe aniversare, ci ori de cate ori dorim sa spunem intr-un alt mod: „te iubesc!”

De ce v-am povestiti o bucatica din mine?

Cautam sa-i ofer un altfel de „te iubesc” mamei si am gasit un superb stilou, alb, la Borealy. Semana perfect cu cel primit de mine in urma cu 20 de ani, iar motto-ul magazinului „daruim emotii” m-a transpus in timp.

Ea l-a oferit  „viitorului meu doctor”. Eu l-am oferit celei ce a facut posibil ca „viitorul meu doctor” sa fie astazi „doctorul meu”.

Daruim emotii prin cuvinte, o floare, un sarut, un pahar de sampanie, un ceas sau un stilou cu un simplu „multumesc!” persoanelor care ne ofera fericirea neconditionat, care nu asteapta nimic in schimb.

Daruim emotii indiferent de zi sau de anotimp impreuna cu Borealy celor pe care-i iubim!

Nota. Fotografiile din articol sunt realizate de autorii care le-au semnat si sunt preluate din Pixabay.

Articol scris pentru proba 4 Spring SuperBlog 2019

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns