O prajitura cu zeci de toppinguri-Gofre!
Intr-o zi insorita de sambata , pentru un mic dejun intarziat, m-am gandit sa prepar Gofre (sau Vafe sau Gaufres -fiecare le spune cum doreste).
Nimic complicat, dar cu un gust pe care fiecare si-l poate personaliza- in functie de toppingul folosit.
Reteta mea de gofre este simpla!
-2oua
-325ml lapte dulce
-325 gr faina
-2pliculete zahar vanilinat
-100 de gr unt topit
-1 praf de copt
Timp de preparare-10 minute.
Tiimp de coacere- in functie de aparat (eu am unul antic , care functioneaza cu viteza melcului obosit si de aceea nu ma pot pronunta in ceea ce priveste aparatura mai noua).Cert este, ca se tin in aparat pana acestea devin rumene.
Se pot servi cu frisca, cu dulceata (eu am facut o dulceata proaspata ieri cu cirese ) cu ciocolata , cu fructe, cu serbet de trandafiri, sau orice va trece prin cap, sau exista in frigider!
Calde sau reci, sunt un mic dejun gutos atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.Pot fi luate si in pachetel la gradinita, scoala sau la o simpla iesire prin parc .
Ideea mea este de-a o introduce trepatat si pe Jasmine in „tainele bucatariei”, iar aceasta reteta o poate realiza si ea pentru ca nu necesita cuptor sau foc.Partea mea a ramas totusi sa le scot din forme (pentru evitarea oricarui tip de accident)
Nu am reusit sa va fac poze cu intreaga cantitate de gofre care trebuiau sa fie pe farfurie, pentru ca Jasmine le manca cu o viteza net superioara fata de timpul de coacere al aparatului!
Eu am ales sa le servesc cu serbet de trandafiri si frisca.
Delicioase!
Comments
Irina Sima
10 iunie 2017Arata foarte bine si chiar nu pare greu de facut. O sa-mi iau si eu forma din aceea.
Georgiana Albu
10 iunie 2017Sunt usor de facut intr-adevar(ca si compozitie).Insa trebuie sa iti iei un aparat mai bun pentru ca eu am unul Gorenje (de cativa ani) care coace foarte incet.