Cartea: „Ramai la masa?” se poate comanda la Libris.ro
Autor: Laura Cosoi
Categoria: Bucatarie
Editie: Necartonata
Format: 245X185
Nr. pagini: 144
Pentru ca stiam ca Laura Cosoi are un stil alimentar echilibrat si chiar eram foarte curioasa de recomandarile sale culinare, ultima achizitie de la Libris.ro a fost cartea „Ramai la masa?”
„Ramai la masa?” cu Laura Cosoi
Primul aspect pozitiv pe care as vrea sa-l adaug este calitatea acestei carti. Foi lucioase, fotografii deosebite si un format de exceptie.
Cartea este structurata pe capitole:
♥Amintirea unei supe in familie
♥Aperitive pentru cei mai buni prieteni
♥Invitatie la …o salata
♥Un fel (principal) de poveste
♥Momente dulci si pline de iubire
Trebuie sa recunosc ca exista un mod ingenios de-a structura cartea, toate aceste feluri de mancare fiind cumva parte dintr-o poveste.
Fiecare reteta este prezentata in mod simplist, iar ideile pe care le gasiti in aceasta carte sunt practice, rapid de preparat si santoase.
Pentru mine, care sunt mereu in „viteza” cel mai mult conteaza ca preparatul pe care-l fac sa fie sanatos, rapid de preparat si gustos.
Si majoritatea acestor retete din cartea Laurei Cosoi indeplinesc aceste criterii.
„Ramai la masa?” cu Laura Cosoi
Pentru ca este timpul dovleacului, m-am gandit sa va prezint doua retete din aceasta carte care au in prim-plan dovleacul.
Dovleac cu mascarpone si nuci
Ingrediente: dovleac placintar, 2 linguri mascarpone, 2 linguri de miere si un amestec de nuci (alune, seminte, nuci, samburi de caise, muguri de pin, migdale) si frunze de menta cu bobite de rodie pentru decor.
Asa cum va spuneam, o reteta simpl. rapid de prepar si foarte bogata in nutrienti, vitamine si minerale.
Daca din dovleacul placintar se doreste a se prepara un fel principal, recomandarea autoarei este : Dovleac cu carne tocata de vita.
Este o combinatie interesanta la care voi apela si eu pentru ca pana in prezent n-am facut niciodata o combinatie cu carne si nici n-am simtit ca exista o asociere intre acesta si produsele din carne.
Dovleac cu carne tocata de vita
Ingredinte: 2 lg. ulei de masline, 3 catei de usturoi, 2 fire ceapa verde, 1kg carne de vita (tocata) condimente, si 1/2 dovleac.
Toate ingredientele se calesc in uleiul de masline si se adauga in jumatatea de dovleac curatata de seminte si nervuri.
Preparatul se introduce la cuptor.
Eu as mai adauga si un strop de smantana sau o lingura de dulceata de ardei iute (in functie de preferinte).
Este o carte care serveste ca sursa de inspiratie pentru mancare sanatoasa. Imi place aatat formatul sau cat si retetele variate pe care le prezinta Laura Cosoi in aceasta carte.
Va invit pe Libris.ro sa o achizitionati, mai ales ca in aceasta perioada aici sunt numeroase oferte si promotii, iar o astfel de carte poate reprezenta si un frumos cadou de sarbatori pentru cineva drag.
Comments
Bratu Gabriela
21 noiembrie 2019Sincer, nu ma gandeam ca Laura cosoi gătește, nu știu de ce, dar nu părea genul
Beauty With Camy
22 noiembrie 2019Ce faina este cartea, demult nu am mai răsfoit una de rețete.
Georgiana Albu
25 noiembrie 2019Asa n-am gandit si eu, dar chiar are idei faine in carte.
elenadogarumarchelov1
21 noiembrie 2019Trebuie neaparat sa o cumpar pentru reteta de dovleac cu mascarpone si nuci. Eu sunt fan dovleac 🙈
Georgiana Albu
25 noiembrie 2019Da, eu chiar am facut-o si este bunnna!
Adriana Ivan
22 noiembrie 2019Ce faină pare. E altceva față de cărțile clasice de bucătărie.
Georgiana Albu
25 noiembrie 2019Da, intr-adevar!
Oprea Carmen
22 noiembrie 2019mi-ai amintit, am cartea de acum 2 ani parca, sau poate de mai multi, de la o prezentare in orasul nostru!
Diana Timofte
22 noiembrie 2019Am auzit de cartea asta, dar nu o am. E o idee buna de cadou de asemenea
Romina Talpos
22 noiembrie 2019As manca acum niste dovleac cu mascarpone si nuci 😍😍
Oana D.
22 noiembrie 2019Cu siguranta este un cadou inedit pentru o gospodina cu mintea deschisa la combinatii culinare rare!
Georgiana Albu
26 noiembrie 2019Da, este o carte mai deosebita 🙂
lifestylebycata
23 noiembrie 2019Pare faina cartea, iar retetele destul de simple.
crisscrissblog
23 noiembrie 2019Imi place cartea si o admir si pe Laura. Foarte interesante retetele
Ana-Maria Gogu
23 noiembrie 2019Si eu o urmaresc pe Laura, nu stiu cum de nu mi-am comandat cartea pana acum.
cudrag.cristina
8 decembrie 2019Carti din acest domeniu tot caut, sunt foarte faine <3
Am pus-o pe lista, multumesc!