Sushi este o reteta originara din Asia care are la baza orezul acrit si pestele (sau derivate: icre, crab) sub diferite forme.
Inca de la inceput trebuie sa mentionez ca nu sunt un masterchef sau…nici macar pe langa, mai degraba un novice intr-ale ‘bucataritului’; motiv pentru care nu am chiar retete extraordinar de sofisticate sau complicate.
Din lipsa timpului prefer retetele simple, cu o aroma deosebita, cat mai sanatoase cu putinta.
Acestea fiind spuse (scrise, sau ma rog ceva de genul) zic eu ca reteta de sushi este una simpla si sanatoasa. In ideea in care folosim orez, avocado, mango si peste.
Ingrediente:
-orez pentru sushi (da este adevarat ca ar fi indicat un orez special, insa eu nu am avut si au iesit foarte bune sia sa cu orez romanesc)
-jumatate de avocado
-jumatate de mago
-foi de nori (sunt acele foi de alge verzi care se vad la exterior). Aceasta a fost „bataia mea de cap” pentru ca nu stiam unde gasesc. Eu am cumparat din DM.
- – somon (eu am folosit afumat)
- – otet, sare, zahar
- – planseta tip covoras pentru rulat si folie alimentara
-
Cum procedam?
- * fierbem orezul 15 minute la foc mic(eu am pus la o ceasca de orez – 3 cesti de apa)
- * in timpul in care acesta este pa aragaz ne ocupam de felierea somonului, precum si a bucatii de avocado si mango
- * foile de nori sunt extrem de subiri, dar nu se sfarama
- * dupa ce orezul a fiert (cele 15 minute) punem un capac la oala si il lasa astfel 20 de minute.
- * preparam un amestec din o lingura de otet ( de preferat din orez, in caz contrar se pune mai putin), jumatate de lingurita de sare si jumatate lingurita de zahar si se amesteca in compozitia de orez.
- * indepartam capacul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
- * intr-o ceasca punem putina apa in care sa ne inmuiem mainile in timp ce asezam orezul pe foaia de nori
- * punem orez pe 2/3 din foaia de nori, peste care adaugam fasiile de avocado, mango si somon (putem inlocui cu castravete taiat pe lung sau ce ne place)
- * rulam cu ajutorul covorasului si ajutati de folia alimentara
- * la capatul foii de nori udam putin pentru a se prinde bine (pur si simplu umezim capetele)
- * lasam jumatate de ora la rece si portionam
- * noi am servit cu betisoare speciale si sos de soia.
Aceasta este reteta mea de sushi! Daca voi aveti si alte retete/sugestii imparasiti-le cu mine!
Comments
Oana
22 ianuarie 2018Multumim pentru reteta, sotul meu e fan 🙂
Luca Raluca
23 ianuarie 2018Si eu vreau sa fac maki, asa se numesc aceste rulouri. ☺️ Fain ca ai pus si mango.
Georgiana Albu
24 ianuarie 2018Imi place combinatia de dulce-sarat 🙂
yonella
23 ianuarie 2018Nu am mancat pana acum sushi mai ales ca mereu am crezut ca este greu de facut. Dupa ce am vazut reteta ta sunt foarte tentata sa o incerc.
Lamiita Petre
23 ianuarie 2018Nici nu am mancat vreodata si cu atat mai mult sa fi facut vreodata. Mi se area foarte complicat sa faci sushi dar reteta ta, parca mi-a dat curaj sa o incerc candva. Arata foarte bine. Poate te vad in echipa lui Scarlatescu pana la urma 😀
Mihaela
23 ianuarie 2018Eu nu am mancat sushi nici macar la restaurant pana acum asa ca nu indraznesc nici sa ma gandesc sa-l prepar eu.
Cristina Barbieru
23 ianuarie 2018Nu am mancat niciodata sushi dar reteta ta arata foarte bine. Precis e si delicioasa.
Mihaela Curea
23 ianuarie 2018Mie nu imi place sushi, dar sotul meu e innebunit dupa el. Poate ii fac o surpriza intr-o seara.
Georgiana Sabina
23 ianuarie 2018Ma crezi ca n-am mancat in viata mea, chiar sunt foarte curioasa.
Irina Sima
23 ianuarie 2018Nu am gatit, nu am mancat sushi. Noi obisnuim sa mancam peste mai mult la gratar, in special scrumbie. Nu m-am gandit niciodata sa prepar sushi acasa. Pare usor de facut insa si cred ca e si usor de digerat. Merita incercat zic, asa ca mersi mult de idee si reteta.
coco
23 ianuarie 2018nu cred ca ma dau in vant dupa asa ceva, nu prea imi plac alimentele crude, gen peste, carne…nu stiu ce sa zic!
Diana Ion
23 ianuarie 2018Nu stiu de ce, dar mereu am avut impresia ca este o reteta foarte grea, pe care cu siguranta eu nu o pot face. Din ceea ce ai scris pare usor de preparat, asa ca o voi incerca si eu 🙂
Bratu Gabriela
23 ianuarie 2018Wow! Am mancat sushi si mi.a placut maxim! Mi se parea mai grru de facut, sigur o sa incerc si eu sa vad ce iese!
DeyutzaBlog
23 ianuarie 2018N-am mancat pana acum, sper sa mananc in italia peste 2 sapt cand merg 🙂
Rokolla
24 ianuarie 2018Am mancat o singura data sushi si nu pot sa zic ca ma simt atrasa. Prefer alte feluri de mancare
Andraxela
24 ianuarie 2018Ce bine ti-au iesit! Nu am incercat niciodata sushi, dar sper sa o fac cat de curand. Cred ca reteta ta e un semn in sensul asta 🙂
violeta balaban
24 ianuarie 2018Am mancat sushi si imi place mult, iar reteta o asteptam de mult timp. Ma bucur ca ai scris-o si cred ca voi incerca si eu sa o pregatesc daca gasesc tot ce imi trebuie.
Bianca Ionel | Blogger Iasi
24 ianuarie 2018Sushi am tot spus ca incerc de foarte multe ori dar mi-a fost frica ca nu imi va reusi reteta. Acum am mai prins un pic de curaj. Mulțumesc!
Raluca Brezniceanu
24 ianuarie 2018Mie imi arata perfect si cred ca si gustul e pe masura. Bravo!
Catalina Coman
25 ianuarie 2018Nu am mancat niciodata sushi, dar as incerca. Arata foarte bine.
Paula Ion
25 ianuarie 2018N-am mancat niciodata sushi, dar as fi tenta. Nu cred ca am curaj sa incerc sa gatesc eu sushi 😀