‘Studiul China’-cartea care te readuce la natura!
de la… Libris.ro
In cele peste 500 de pagini scrise de T.Colin Campbell sunt informatii, tabele, descrieri, studii si documentari asupra alimentatiei noastre cea de toate zilele.
Inca de la inceput, tin sa mentionez ca studiul meu legat de nutritie a inceput in urma cu 13 ani.Unele informatii pe care autorul le prezinta le cunosteam, pe alte nu.Cu unele idei sunt perfect de acord …cu altele nu (dar este strict parerea mea personala).
Cartea este o provocare interesanta nu doar pentru noi medicii; ea poate fi inteleasa de oricine (chiar daca pe alocuri apar termeni gen : carbohidrati, lipide, proteine).
Dar sa va spun cateva cuvinte despre carte si informatiile (pe scurt) pe care le gasiti aici.
Proteinele animale si cancerul?!
Autorul porneste relatarea unor informatii incriminand proteina animala ca fiind responsabila de boli grave:cancer, diabet,obezitate, boli cardio-vasculare-considerate de acesta „boli ale abundentei”.Daca privim lucrurile din punctul de vedere al exagerarii (pentru ca, in acest moment, parerea mea este ca se consuma mult prea multe produse animale procesate excesiv) atunci DA-Campbell are perfecta dreptate.
Doar ca…
Parerea mea… nu carnea este responsabila de toate aceste modificari (pe care el le descrie in acele studii si toate acele tabele) ci modul in care aceasta este preparata(foarte multe substante chimice adaugate, aditivi, conservanti, potentiatori de gust, coloranti, hormoni si multe alte substante chimice care ne imbolnavesc efectiv).Pe de alta parte nici animalele de la care provine aceasta carne nu mai sunt crescute corespunzator.Sunt hranite si acestea cu diverse substante chimice si hormoni-substante care se vor regasii in carnea de consum).
Insa si cantitatea de proteina din carne este mult prea mare ca si consum.In mod normal organismul nostru are nevoie de 200 de gr de carne de 2ori pe saptamana.
Cartea va da multe detalii referitoare la studiile legate de carne.
Grasimile si cancerul?!
Nu stiu daca sa-i dau dreptate sau nu autorului in ceea ce priveste grasimile animale si legatura lor cu un eventual cancer, dar cu siguranta ii dau dreptate in ceea ce priveste incidenta obezitatii care este in crestere, cu incidenta bolilor cardio-vasculare care sunt intr-o mare „explozie”, cu incidenta diabetului care asociat obezitatii abdominale face ravagii pentru ca „diabetul nu doare”.
Cartea are pagini multe detaliate despre grasimi si va vor pune multe semne de intrebare dupa ce le cititi!
Lactatele si cancerul?!
Studiul efectuat pe soareci cu cazeina arata ca in 95% din cazuri acestia au facut leziuni precanceroase(care ulterior s-au vindecat de la sine).
Controversat subiect as putea spune! (Multe alte studii demonstreza fix contrariul: aici si aici -studii facute in 2016).
Parerea mea… Cat de natural este acel lapte care nu se altereaza dupa 30 de zile? Cat de bun este acel iaurt cu fructe care are terman de valabilitate 2 luni? Cred ca aici este de fapt marea problema.Cred ca aici trebuie sa reflectam ma mult.
Care este totusi concluzia?!
„Guvernul chiar este in slujba poporului?”
Noi ce mai mancam?
Unchiul meu are 94 de ani.Lucid.Fara sa fi inghitit vreun medicament, fara sa fi vizitat un spital.Da, garbovit, slabut dar inca munceste si inca-si face planuri pentru ziua de maine.
Mananca carne? DA.
Bea lapte? DA
DAR….din propria lui ograda!
Comments
Claudia
11 aprilie 2017Mda, am tot auzit si eu de cartea asta dar ceva nu m-a convins sa o citesc. Acel ceva e tocmai ce spui si tu 😉
Nu cred in extreme ci in cumpatare. Si bine ar fi ca ceea ce mancam sa fie pe cat posibil mai natural 🙂
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Asa cum am spus ..sunt unele idei cu care sunt perfect de acord, nu sunt insa de acord cu partea de extremism si nu cred ca produsele lactate (adevarate) sau carnea (adevarata) este responsabila de cancer.Totusi cartea este foarte interesanta si iti schimba total perspectiva asupra modului de-a manca.Tocmai de aceea merita citita!
Mihaela
11 aprilie 2017Da, asta e diferenta pentru ca acum alimentele au aditivi, E-uri, etc si atunci noi inghitim practic chimicale.
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Din pacate…
coco
11 aprilie 2017buna treaba cu ograda, cine o are…cum nu avem, sa incercam sa consumam …din ograda taranilor nostri!!!
un subiect foarte bogat este acesta!
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Intr-adevar…intoarcerea la natura (si aici ma refer si la carnea naturala si la laptele muls proaspat) este calea cea mai indicata pentru sanatatea noastra .
Bratu Gabriela
11 aprilie 2017clar, niciodata nu se vor compara produsele din comert cu cele din curtea proprie. eu am primit acum oua de la o prietena draga care sta la tara. nu se compara cele din comert cu ele…neam!!
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Cred ca nici nu mai stiu cum este gustul oualeleor din magazine.Mancam doar de la tara.
Irina Sima
11 aprilie 2017Concluzia ta o ador! Pentru ca sunt de acord cu ea. Tataie a trait pana la 92 de ani, dar sanatatea i s-a degradat de cand a inceput sa manance din comert. Bunica are tot 92 de ani acum, si inca se tine pe poyitii…. foarte slaba, dar agera! Cartea asta e foarte utila.
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Mancau sanatos din ce-si cultivau , din ce cresteau.Mancau carne si oua, dar nu in cantitatile in care se consuma acum .Taiau o gaina sambata si pe aceea o cosumau.Le era suficienta cantitatea de carne.
Mihaela Curea
11 aprilie 2017Nu am rabdare sa citesc astfel de carti, insa imi place sa ma uit la documentare.
Din pacate, nimic nu mai e sanatos. Doar cu putina moderatie, ne putem proteja.
Butnaru Andreia Daniela
11 aprilie 2017Eu una nu mai am incredere in nimic ce se gasesti in comert… totul e plin de E-uri totul e plin de chimicale.De ce oamenii batrani sunt bine si traiesc mult de ce cei tineri si copii se imbolnavesc tot mai des.
Georgiana Albu
11 aprilie 2017Exact.Sau…de ce sunt atatia copii cu malformatii congenitale?De ce gasim leucemii la copii?De ce gasim cancer la copii?
Diana Ion
11 aprilie 2017Offf…câtă dreptate ai. Păcat de cei care nu mai au pe nimeni la țară…și nu au de unde lua aceste alimente minune 🙁
Raluca Badita
12 aprilie 2017Nu știu cartea, dar cred ca m-ar ajuta sa fiu mai atenta. Eu mănânc orice și la orice ora. Nu am grija deloc de mine. În schimb am grija sa aduc măcar oua, lapte și carne pentru copii de la ai mei de la tara.
Georgiana Albu
12 aprilie 2017Este o carte foarte interesanta.Dupa ce o citesti realizezi cat de multe toxice mancam.
Iulia S.
12 aprilie 2017Din pacate, propria ograda este inaccesibila majoritatii noastre. Ne ramane masura, in fiecare lucru pe care il facem.
Vyo Vyoleta
12 aprilie 2017Ce mult ma bucur ca pot manca produse cat mai naturale, oua din propria curte la fel ca si legumele.
Podocea Corina
12 aprilie 2017Trebuie sa citesc si eu cartea!
E bine sa mancam din curtea proprie, carne, legume, fructe! E bine să fie curtea cat mai mare, dar si costurile sunt foarte mari…
Mirabela
13 aprilie 2017Daca stam sa analizam nu ar mai trebui sa mancam nimic. Si animalele crescute in ograda ta, nu tot cu chestii cumparate le cresti? Vara ca vara, dar iarna tot cumperi concentrate sau cum s-o numi mancarea speciala pt ele. Eu imi las corpul sa vorbeasca. Eu mananc carne de 3 ori pe zi si am analizele bune. Daca mananc legume ma doare stomacul si simt ca imi e si foame. Fiecare are organismul lui, tu trebuie sa iti dai seama ce ti se potriveste si ce nu.
Raluca Brezniceanu
13 aprilie 2017Sa-l intrebi pe autor- daca mananc mancare chinezeasca traiesc mai mult? Banuiesc ca studiul China o fi bazat pe dieta asiaticilor.
Rokolla
14 aprilie 2017Mmmm …. Noroc ca ai precizat de acel unchi care a ajuns la 94 de ani. Asta ma pregateam sa-ti spun si eu. Bunicul sotului a trait tot vreo 90 si putin de ani, dar manca numai din ce crestea si preaputine chestii cumparate. Zilnic manca branza. Nu stiu cum putea. Carne nu manca zilnic si asta pentru ca nu vroia. Era slab si a fost in putere multa vreme. Ceea ce mancam acum nu este natural si asta ne afecteaza sanatatea
Almasan Hadasa
17 aprilie 2017Imi place ca ai introdus o parere personala. Nici nu mai cred toate bazaconiile legate de cancer. Maine, poimaine aflam ca aerul si apa cauzeaza cancer. Daca avem grija la ce bagam in noi, eu zic ca e ok.
Claudia`s Choice
25 aprilie 2017Dar de zahar nu zice nimic? As citi-o si eu, dar cu siguranta n-as fi de acord cu multe.
Georgiana Albu
25 aprilie 2017Ba da!Muuulte!Dar sunt de accord cu el la acel capitol!
'Studiul China - carte de bucate' - prezentare - Lady Butterfly Dreams
18 februarie 2019[…] V-am prezentat-o anterior aici. […]